ydt'de ingilizce çözerek italyanca bölüme girmek?

mümkün mü kızlar? ben şahsen alman dili edebiyatı için falan testin dil seçeneğini almanca seçmek gerekiyor diye biliyorum. bir arkadaşım hayır öyle değil ingilizceden alman dili, italyan diline görebilirsin diyor, kafamı karıştırdı.

1. Tabi ki girebilirsin suslu .inglizce testini çözerek her yabanci dil ve edebiyat bolumune gecis oluyor. İster alman ister kore ister cin dili ister italyanca

31 mayıs 2022 14:26

2. Süslüm o zaman ydtye Almanca girenler, İtalyanca girenlerde aynı bölümlere girebiliyor. Kafam karıştı açıkçası :( İngilizceden her dile giriliyorsa ne anlamı var ki dil seçeneği olması, yoksa İngilizceden sadece ve sadece edebiyat bölümlerine mi geçiliyor?

31 mayıs 2022 14:32

3. A4 yok süslüm İngilizce çözerek İtalyanca bölüme girmekten bahsediyordum

31 mayıs 2022 15:03

4. Ss ingilizceden girebiliyorsun. Almanca, fransızca olarak ayrı yapılan sınavlar lisede ilk yabancı dili almanca veya fransızca olanlar için.

31 mayıs 2022 15:06

5. A5 çok teşekkür ederim süslüm

31 mayıs 2022 15:32

6. Doğru diyorsun A6 sonradan bende onu düşündüm, çince japonca vs çok spesifik diller

31 mayıs 2022 15:41

7. Kardeşim İngilizce çözerek Alman diline girdi. Bu okuldan okula değişiyor, bazı okullar o dili çözmenizi istiyor. ÖSYM'nin kitapçığını inceleyerek bulabilirsiniz. İtalyanca testi ise bildiğim kadarıyla yok yani İtalyan dili bölümleri İngilizce puanıyla alıyor diye biliyorum.

31 mayıs 2022 18:03

8. bazı edebiyat ve mütercim bölümleri sadece o dilden alıyor, örneğin ytü fransızca mütercimlik gibi. hazırlık sınıfı uygulaması yok. ydt sınavına fransızca olarak giriyorsunuz ve yerleştirmeniz bu şekilde yapılıyor. zaten o bölüme yerleşebildiyseniz dili bildiğiniz varsayılarak b2-c1 seviyesi derslerle 1.sınıftan bölüme başlıyorsunuz. alternatif dillerin amacı bu. ingilizce girerseniz dil şartı aramayan her dil bölümünü yazabilirsiniz.

1 haziran 2022 03:32