yunanistan göçmeni olanlar, aileniz spesifik olarak hangi şehirden, kasabadan veya köyden gelmiş?

selanik deyip geçmeyin. bizimki selanik'e bağlı, eski adıyla ağustos, şimdiki adı naousa olan bir kasaba. siz de yazarsanız eski veya yeni isimlerini bulmaya yardım edebilirim. bonus soru, ziyaret ettiniz mi?

1. Girit adası hanya'dan gelmişler. Evet "gördün mü hanya'yı konya'yı" olan.

bu yıl baharda gidelim diyorduk, malum 2020.

10 haziran 2020 16:50

2. Gümülcine Gaybiköy. Diğer adıyla komotini khamilon. Biz de gitmeyi düşünüyorduk ama malesef bu yıl gidemiyoruz.

10 haziran 2020 17:08

3. Süslüler siz yunanistan vatandaşlığı alabiliyor musunuz

10 haziran 2020 17:08

4. yunanistan vatandaslık vermıyor son suslu. bız de zamanında yunanıstan'a baglı, sımdı ıse makedonya'ya baglı olan usturumca'dan gelmısız. hıc zıyaret etmedım ama cok ıstıyorum.

10 haziran 2020 17:14

5. Vatandaşlık alınamıyor süslü. Benim dedem yunanistan'da doğmuş mesela yedi yaşındayken göç etmişler buraya ama öyle bir hakkımız yok. Bulgaristan veriyor bildiğim kadarıyla ama yunanistan vermiyor.

10 haziran 2020 17:27

6. selanik kayalar köyü diye biliyorlar. Vikipedi'de kayılar köyü olarak geçiyor ağzıdan ağıza değilmiş olabilir. Vikipedi sayfasında yemekleri, kültürü ile ilgili bilgiler var ve yüksek oranda uyuyor

10 haziran 2020 17:31

7. Ben de usturumcaa. Çok merak ediyorum oraları

10 haziran 2020 19:32

8. benim babaannemin ailesi selanikten gelmiş ama büyükleri erken ölmüşler ne babaannem ne kardeşleri hiç bilmiyorlar böyle şeylerini sadece selanik var ortada bir de gelirken dedeleri ölmüş onu yolda defnetmişler mezarını bilen yok. e devlette de kayıtlar boş çıktı hiçbir şey yazmıyor. öğrenebilecek başka bir yol biliyor musunuz?

10 haziran 2020 20:26

9. @a10 benim e-devlette çıkıyor ama daha önce başka bir nedenden dolayı arşivlere "fiziksel" olarak gittiğimizde de el yazısıyla yazılmış ve e-devlette görünenden daha eski soylara giden kayıtları bulmuştuk. siz de arşive gitmeyi deneyebilirsiniz.

10 haziran 2020 21:01

10. Kavala. Hiç gitmedim ama çok istiyorum.

10 haziran 2020 22:05