yurt dışı uçuşlarda kabin bagajında veya el çantamızda yiyecek taşıyabilir miyiz?

ağzı vakumlu kapta yaprak sarma götürmek istiyorum ama kabine alırlar mı? ayrıca yolda atıştırmak için de kraker ve çiğ kuruyemiş karışımım var bir de minik sandviç koymak istiyordum yanıma veya da elma. malûm pegasus açlıkla terbiye ediyor

1. Yaprak sarma yasak, et, süt bal ürünleri ve türevleri de yasak çoğu avrupa ülkesinde, kabinde sıvı yasak, kraker elma problem yok süslüm, yaprak aarmayla yakalanırsan 55 euro çöp parası isterler, ayrıca cezası gelir

14 kasım 2022 03:53

2. Ben her zaman alıyorum yanıma sandviç

14 kasım 2022 08:41

3. Anonim 1 anlamadım? Uçak altına verilen bagajda da mi yasak? Kabinde sıvı olmaz onu biliyorum zaten süt vs tamam. Ama benim bagaja teslim ettiğim bavuldaki yiyecekten kime ne? Bir de ceza mi kesecekler? E o zaman bizim buralilar hep perişan olur. Hep götürüyor komşumuz amerikaya oğlunu görmeye giderken falan. Ben daha derli toplu taşırım diye kabine almak istemiştim. Zaten buradan giden herkes pastırma sucuk dolduruyor kabine diyerek

14 kasım 2022 11:06

4. Ben yeni geldim anlatıyorum. Bagajda istediğini götür kimse birşey demez el çantasında ise sıvıları attırıyorlar özellikle istanbul havaalanında su almıyorlar içeri. Onun dışında sarma, sandviç vs istediğini götür

14 kasım 2022 11:46

5. AB'ye et ürünleri ve meyve sokamazsınız. Gelmeden yiyecekseniz olur.

14 kasım 2022 12:00

6. Sarma niye yasak ya götünüzden sallamayın aptallar

14 kasım 2022 12:01

7. Yurtdışı ama neresi, soru sorarken net sorun hangi ülke ? her ülke için farklı kurallar var.

14 kasım 2022 12:05

8. Yahu ülkeyi yazayım tamam da kabinde olmaz derseniz anlıyorum da bagajdaki bavulumdaki sarmayı nasıl alıp da çöp parası odetirlemis hiç anlamadım.

Mısır a gideceğiz sharm el şeyh e, turla. Herkes peynir getiriyorum börek getiriyorum yazmış gruba

14 kasım 2022 12:15

9. Ben thy ile kabin çantamda poğaça götürmüştüm. Benim bildiğim sadece sıvı yasak ama belki görevlinin tavrına göre değişiyordur. Mantıken sarma yasak olmamalı aslında.

14 kasım 2022 13:01

10. Mısır'a peynir, börek götürmeyi anlayabiliyorum. Özellikle de turla gidenler bakımından, her zaman marketlere vs. ulaşım mümkün olmuyor. Mecburen otelde veya sizi götürdükleri yerlerde yiyorsunuz ve Yiyeceklerde kullanılan yağlar ve onların tatları bir acayip oluyor. Kötü demiyorum, ama alışık olmadığımız için herhalde bir çok şeyi yerken zorlanabiliyorsunuz. Kendim de dahil, bazı ülkelere giden (benim yaşadığım veya duyduklarım arasında Mısır, Tunus, Hindistan ve Fas var mesela) bir çok kişi mideyi bağırsağı bozup geliyor. O yüzden aç kalmamak için yanında yiyecek götürmeyi anlayabilirim. Yiyecek taşıyabilmeye gelince, katı gıdalardan sandviç, elma,ya da başka meyve, paketli atıştırmalıklarda kabin bagajında veya diğer bagajda taşıma bakımından sorun yok. Ancak sarma hazır konserve kutusunda değilse bazı ülkelerde sorun çıkarabilir (örn. ABD). Gümrükten geçerken yiyecek olduğundan şüphelenirlerse açıp bakıyorlar ve riskli gördüklerini (paketli hazır gıda şeklinde olmayanları) atabiliyorlar. Tavsiyem konserve yaprak sarmasını paketiyle birlikte götürün çok fazla risk almamak için, ya da risk alın götürün, Mısır için çöp parası alınacağını sanmam en fazla atarlar ama büyük ihtimalle onu da yapmazlar gibi geliyor, Avrupa ya da Amerika olsa yapabilirlerdi.

14 kasım 2022 13:06