yurtiçi kargo kuryelerinin teslimat koduyla derdi ne?

çok fazla online alışveriş yapıyorum. haftanın 3-4 günü kargom geliyor. kargo odası var sitede güvenlik oraya alıyor herkesin kargosunu. (güvenlikler beni tanıyor, kargocularda bizim site güvenliklerini tanıyor artık hep aynı kişiler getirdiği için kargoları) yani kod almadan bıraksa bile yanlış bir yere teslim etmiş olmuyor benim ismime aşina (özellikle bu yurtiçindeki adam) kargocular çok kargom geldiği için. güvenlik olmasa evde kimse olmasa kapıya bırakacak olsa kargonun kaybolma ihtimali olsa hadi ısrarla kodu istemek için arasın anlarım. diğer kargolarda hiç sorun yaşamıyorum ama yurtiçinden gelen adam her seferinde kod almak için arıyor. bende mesai saatleri içinde çalıştığım için telefonu açamıyorum bazen. geçen yine aramış, telefon elimde olmuyor işte. öğle aramda geri döndüm buyrun dedim cevabı: yurtiçi kargo sizi çok çaldırdım açmadınız kodu vermediniz kargonuzu bırakmadım. konuşma şekline bakar mısınız yahu? her dakika telefonu açamıyor olamaz mıyım? bende dedim ki tamam yani bırakamadınız mı kargoyu yarın mı getiriceksiniz tekrar dedim böyle bağırarak bişeyler geveledi bende sinirlendim şikayet edicem sizi dedim. 5 dk sonra aradı siz kodu verin ben kargonuzu şimdi birakıcam ama yine de şikayet edin beni diyor bende kodu verip yüzüne kapadım. yurtiçi kuryeleri bu kodları alınca prim vs mi alıyor bu yüzden mi sürekli kod alma derdindeler? çünkü diğer kargo firmalarındanda smsle kod geliyor ama hiç biri kodu almak için aramıyor beni.

1. Kod sormada da kod istemedi bırakıp gitti güvenliğe diyecekler var çünkü. Adam kendini garantiye alıyordur. Yanı kural buysa budur, illa bi bana istisna yapılsın durumu var. Yurtiçi kargoyu sevmem, mecbur kalmadıkça da kullanmam ama kod isteme durumunda bir abeslik görmedim

2 ağustos 2022 14:52

2. Yani olmasi gereken sey icin adama kurulmaniz cok sacma geldi bana, kodun amaci bu zaten.

2 ağustos 2022 14:54

3. Kod uygulamasından önce de kimlik no vb isteniyordu o zaman da vay benim kimlik no mu istedi diye mevzu yapılıyordu. Evde yoksan sana ulasilamadiysa teslimat yapılmaz bu kadar basit. Zaten getirecekleri gün sabahtan kodu mesaj atıyorlar oradan hareketle o gün teslim edileceğini anlamanız lazım. Ya güvenliğe bırakırsınız kodu ya da şubeyi ararsınız söylersiniz 2 dk nizi almaz neyin tafrasi bu. Ayrıca 2.'ye dağıtıma çıkarmak mecburiyetinde değiller hani zaten bunu biliyor olmanız lazım.

2 ağustos 2022 15:14

4. adam isini yapiyor senin guvenlikcinin duruma asina olmasi ve senin iste oldugun icin telefonu acamaman onu zerre baglamiyor ben olsam ben de birakmam. diger kargocular inisiyatif kullanmislar birakmislar ama kargo kaybolsa basina bi sey gelse sen israrla olamaz oyle bir sey desen de adam o kucuk ihtimalin sorumlulugu alamaz. yani zaten yapmasi gerekeni yaptigi ve senin icin bir istisna olusturmadigi icin bos yere sinirlenmene gerek yok. calisiyorsan herkes gibi isten cikinca yada haftasonu gidip kargonu alacaksin. ben de sitede oturuyorum bu arada ve guvenligimize birakiliyor kargolarimiz evde olmadigimizda. ama bir gun bir tanesi birakip bu sorumlulugu almak istemezse sorun etmem cunku hakli?

2 ağustos 2022 15:18

5. Kargocu o kadar haklı ki. İşini yapıyor diye bi tek bizim ülkemizde insanlara saydırılır zaten.

Kargon bi şekilde ortadan kaybolsa ki kaybolma ihtimali çok yüksek, kargocu kaybetti diye ortalığı velveleye verirsiniz. Üzülüyorum böyle insanlarla muhatap olmak zorunda olanlara.

2 ağustos 2022 16:04

6. Ne primi ya sizin nasıl bir kafanız var. Kvkk yüzünden tc isteyemiyorlar o yüzden bu sisteme geçildi. Adam size niye zorluk çıkarmak istesin? Bir sorun olsa ee ben kodu vermedim ben almadım der kargocuyu suçlu çıkarırsınız.

2 ağustos 2022 16:50

7. Ay ne diye sikayet edeceksin acaba? Kodumu almadan kargomu baska birine teslim etmiyo diye mi? Bi de sinirlenmis haspam saka gibisiniz ya

2 ağustos 2022 20:24

8. sırf işini kuralına göre yapıyor diye birini şikayet etmek ile tehdit etmek. gerçekten mide bulandırıcısınız.

2 ağustos 2022 20:42

9. İşe yeni başlamıştır valla ben evde yoksam giriş kapının orda bahçeye çiçeklerim arasına atın diyorum atıyorlar:)) ama trendyoldan falan geliyolar ısrarla istiyo bence amirleriyle ilgili şubeyle ilgili de olabilir

2 ağustos 2022 22:12

10. Adam işini yapiyo kodu istiyo benden sikayetciyimmm diye mi götünü yirtiyo ben mi yanlış anladim nolur halis olsun bu

3 ağustos 2022 01:37