25. Demin yakın bir arkadaşıma dizi hakkında spoiler vermemle birlikte artık hayatım büyük risk altında. Bu yüzden hesabı satışa çıkardım, bari hain planlarını gerçekleştirmeden önce o parayı yiyeyim, 83 takipçi var ve Bonus olarak 12 yıllık ekşi sözlük hesabımı da veriyorum.
- süslü
- moda alışveriş
- kuaför & güzellik merkezi
- sağlık
- spor
- gönül işleri
- aile arkadaş ilişkileri
- cinsellik
- eğitim & kariyer
- seyahat
- pet
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- girdiler (25)
- medya (0)

cinsiyet: | erkek |
saç rengi: | diğer |
ten rengi: | beyaz tenli |
24. Geçenlerde beliz güçbilmez in konuk olduğu bir söyleşiye katıldım. (gizlinot: İfşa time) spoilera bakış açımı değiştirdi. Sürükleyici bulunduğu için heyecan duyarak hızlı okuma ve izlemeyi oburluk olarak tanımlıyor kendisi ve spoiler için muhteşem bir şey, dedi. Sonu bildiğimizde yazarın bizleri giriş cümlesinden itibaren adım adım o noktaya nasıl götürdüğünü görebilirmişiz çünkü. Buna fiction derslerinde foreshadowing idea diyorduk biz ama olağanüstü dikkat isteyen bir şeydi, spoiler bunun daha zahmetsiz versiyonu gibi geldi bana.

cinsiyet: | kadın |
yaş: | 33 |
23. geçtiğimiz günlerde bir süslü soru cevap aparatında 'sonu kötü biten film önerisi' tarzında bir soru sormuştu. akışta bir kaç saniye bazı film isimleriyle göz göze geldik.
gözlerimi kapadım.

cinsiyet: | kadın |
22. tam olarak ne olduğunu yazmasanız bile filmin / dizinin sonunda mutluluk verici veya üzücü bir şey olduğunu yazmak da spoilera giriyor.


cinsiyet: | kadın |
ten rengi: | buğday tenli |
cilt tipi: | karma |
göz rengi: | koyu kahverengi |
saç şekli: | düz |
saç tipi: | yağlı |
yaş: | 46 |
cilt alt tonu: | nötr |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | kızıl |
saç kalınlığı: | ince telli |
kepekli saç: | hayır |
21. Hakikaten çok mu zor? Bir spoiler yazıp iki satır aşağı inilecek birsey de insanlar yememis icmemiş gibi ilk cümleden şak diye yazıyorlar.
Hadi cok kült ve tarihten birebir olan bir olayı yanlıslıkla yazarsın hadi normal olsunda, özellikle populer güncel bir dizi veya filmi spoilersız yazanları, sezonluk dizilerin en kilit noktalarını yazanları biraz kıt buluyorum. Buluyorum yapıcak birsey yok :(

cinsiyet: | kadın |
saç rengi: | kızıl |
ten rengi: | beyaz tenli |
20. Uyarı verilmediği için fi ve çi dizilerini izlememe gerek kalmadı. Teşekkürler

19. Şöyle sözlüğün girişine bağdaş kurmak, elimde beyzbol sopam spoiler verene yer misin yemez misin yapmak istiyorum
Sakince elli kere uyarılmış hala aynı Tatava

ten rengi: | beyaz tenli |
cilt tipi: | kuru |
cilt alt tonu: | cool |
saç rengi: | kızıl |
18. son cehalet bükücü bir kısım girdiler. ibretle okudum.
şimdik şöyle oluyor bir film izleyeceksin onunla alakalı yorumlara bakıyorsun hani "iyi, kötü, sürükleyici, duvara baksam 2 saat daha çok eğlenirdim" gibi ama o da ne gitmiş biri lönk diye sonunu yazmış. oldu mu şimdi güzel kardeşim. halbuki kahvem, mısırım hazır sayılırdı. sıçtın tüm şevke şimdi işin yoksa yeniden film bul.
geçen bir sözlük yazarı (gizlinot: nickini hatırlamıyorum) film miydi dizi miydi hatırlamıyorum başlığın altına sonuna kadar yazıp bildiğin özet geçmişti.
ya da çok sezon sürmüş bir diziyi izlemeye karar verdin, geriden geliyorsun. mesela sherlock, mentalist, fringe gibi zihin açan tipten... göndermeler, boşluklar var dur bakayım 2.sezon 4. bölüme diyorsun zira yazar arkadaşlar anormal değilse "2x4 spoiler" diye ibare koyuyorlar ama aşırı zekalı biri(!) biri spoiler vermeden "matthew sakat kaldı, annie intihar etti" diye dizinin finalini (gizlinot: isimler atmasyondur ) yazıyor. hatta bu işi iyice abartıp finali başlık şeklinde açan gerzekler olmuştu ekşi'de. yani bu bir zevk ve kuraldır. spoiler yazıp biraz da alt&üst satırlarla boşluk bırakarak yazmak çok da zor olmasa gerek. yazdığınız ortamın kurallarını bir zahmet bilip takip edin. spoiler severler de yine okumaya zevkle devam edebilir.
bu işi inatlığa götürecek kadar hırslı olmayın. zira bir külfeti yok bu işin.

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | warm |
saç rengi: | diğer |
ten rengi: | buğday tenli |
göz rengi: | koyu kahverengi |
17. ev, iş, okul, sokak zaten gergin şimdi bir de burada karşılıklı atışma ve gergin bir ortam doğuyor her fırsatta. ben kimse gitsin istemiyorum. aptal bir konu yüzünden karşılıklı hakaret edelim de istemiyorum. spoiler yemeyi ben de seviyorum. ama bazı dizi-filmler var ki okumak istemiyorum. 'spoiler var, ona göre dikkat' demek çok zor değil. ha yazana ağız dolusu hakaret etmek de doğru değil ama bir yazar dikkatimi çekti, o ölüyor, bu ölüyor diye bir ton şey yazmış. bir de dalga geçerek ekşiye girmiyoruz, sorunu çözüyoruz demiş. altına da eleştirin hadi diye eklemiş. neden ki? o tavra ne gerek var? birinin yazma hakkı varsa birinin de görmeme hakkı var. ben de spoiler okumayı sevdiğim halde bunu diyorum. yani küçük bir uyarı yazmak zor olmamalı kimse için.

cinsiyet: | kadın |
cilt alt tonu: | nötr |
saç rengi: | diğer |
ten rengi: | buğday tenli |
göz rengi: | koyu kahverengi |
16. Başına spoiler yazmak çok mu zor. Ben rahatsız olmuyorum sonunu bilmekten ama bilmek istemeyenler de var ayrıca spoiler yazmadan herşeyi açıklarsanız insanların kızgınlığını da hak etmiş olursunuz. Ne demek başlığa girme.. film/dizi eleştirmenin de bir adabı var.

yaş: | 38 |