Bu marka engelliymiş de herkes onu mutlu etmeye çalışıyormuş gibi geliyor.
Far paletinin fiyatı natasha denona'yla yarışıyor ama kalite olarak yerlerde. Neden bu kadar sıradan renklere binbeşyüz tl vereyim ki?
Lip stain dedigi ucube tintler de dolgulu dudaklar haricinde çalışmıyor. Cizgi şeklinde dudak içlerine doluyor renkler başarısız formül kötü kokuları kötü.
Krem allıkları desen o fiyati hak etmiyor. Pigmenti az kutusu kalitesiz, ayna bile koymamış 500 küsüre satıyor.
Insanlarla dalga geçtiğini düşünüyorum. Bu sefer gol değil be şeyda. Next.
21 ekim 2024 01:45
21 ekim 2024 09:16
renklerini çok beğendim far paletlerinin lip tintlerini de gözüme kestirdim bakalım
İnfluencerların paylaşımlarından sonra şöyle bir yorum daha eklemek istedim. Evet ürünler kaliteli olabilir bizler de şeydanın sürecine tanık olduk fakat sorun şu ki Şeyda'yı tanımayan insanlar da var. Yani herkes youtube instagram takipçisi değil sonuçta. Yine yapsın 1500 2000 lik palet ama önce kendini tanıtmak amaçlı daha küçük ürünlerle giriş yapsa kendisi için daha iyi olurdu. Fenty Rare beauty gibi dünyaca ünlü bir isimden çıkmıyor sonuçta bu marka. Sorun burda aslında fiyatlar üretim aşamasına ve kalitesine göre normal olabilir. Umarım daha minik far paletleri ve mini boy ürünler de yapar. Herkesin deneme şansı olur ♥
fiyatlarını bir tık tuzlu bulduğum şeyda erdoğan'ın kozmetik markası. tintlerini merak etmedim değil.
Ay isim olarak hala algılayamadığım bir marka . Şeydayı uzun zamandır takip eder ve severim ama bir olmamışlık var . F/p olarak daha iyi ürünlerin olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak beklentimin çok üstünde kaldı. Bu markadan alacağıma anastasia Beverly hills in bu fiyat aralığında ki far paletini almayı tercih ederim.
Tam bir turk isi. selin cigercinin markasindan bir ustunlugu oldugunu dusunmuyorum mesela hatta bu tuuum influencer tayfanin markalarinin birbirinden daha iyi oldugunu dusunmuyorum.
Bu urunlere verecegim fahis fiyata gider dünya markasi alirim. Ergenlige giren yeni fanlarinin harcliklarindan biriktirerek kendilerinden bi seyler almasini hedefliyor gibi geliyor bana bu influencer markalari ya.
Bu piyasada 10 yıldır olan ve çeşitli profesyonellerle iş yapmış(gizlinot: kendi söylemi) birine göre çıkarttığı makyaj markası bence çok amatörce olmuş şeyda'nın. kendi kanalında yayınladığı (link: https://youtu.be/oxRGXPf2wi0?si=y21sRKPWrxUCQ_Ry şu videoya) hitaben birkaç bir şey söyleyeceğim.
Öncelikle fotoğraf çekimine çok uğraştığını söylüyor uğraşmıştır tabii ama ortaya çıkan şey bir ürün tanıtımıyla alakasız. Huda beauty, natasha denona, danessa myricks ya da herhangi bir far ürünü satan yabancı firmanın sitesine bakınca aradaki farkı anlamamak imkansız. Nerde bu ürünün swatchları? Nerde renklerin ciltte duruşu. Fotoğraf çekimi yapmış onca insana "look" çıkartmış, ama hepsi birbirinin aynısı maalesef. Paleti hem makyaj severler kullansın hem de pro makyaj artistleri kullansın diye işte ayna şöyle 180 derece açılsın istedim, işte isimlerini tm1 tm2 koydum çünkü pro çekimlerde devamlılık için mua'lara kolaylık olsun falan demiş de mua'lar her paleti yanında taşıyacak olsaydı çantada yer kalmazdı. Mua'lar için en önemli şey bunu depot edebilir miyimdir. (gizlinot: Yani o farlar tek tek zarar görmeden orijinal kabından çıkıp mıknatıslı palete konulabilir mi?) Farlar depot bile edilemiyorken, hantal ve ağır bir paleti varken mua'ların yanına alacağını asla sanmıyorum.
Özet geçmem gerekirse ben cesaretini ve kadın girişimci olmasını takdir etsem de piyasada bu kadar profesyonelce düşünülmüş ortaya çıkarılmış ürünler varken fiyatına değen ürünleri olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Keşke hedef kitlesini iyi düşünüp 9'lu ya da 4'lü daha uyguna çeşitli renk hikayeleri olan paletlerle çıksaydı o zaman daha farklı bir yorumum olabilirdi.
Her şeyi eleştirmek için kötüleyen tiplerden değilim ama marka isminden hiç hoşlanmadım adverb der gibi, ey di vi bi diyene kadar çok zor telaffuzu, türkçe advb demek de akılca kalıcı değil, edvıb mı diyecez ne diyecez anksiyetem tetiklendi.
29 ekim 2024 13:38
29 ekim 2024 13:38
Henüz denemedim, belki hiç denemem bile ancak ufak bir önerim var. 12'li palet yerine 'nude essentials' diye bir 4'lü palet yapıp 3'te bir fiyatına satılabilirdi. Böyle olsaydı muhtemelen çoktan tükenmiş olur, birçok kişinin de deneme imkanı olmuş olurdu.
Not: Marka ismini hiç sevemedim.
31 ekim 2024 18:05
31 ekim 2024 18:09
Bugün Trust Me far paletini ve Lip and Cheek serilerinden Solis Kiss'i aldığım marka. Tamamen kendi görüşümü net bir şekilde anlatacağım.
Ben normalde renkli far paletlerini çok severim. Özellikle pressed pigment tarzı paletleri çok kullanırım ve aşırı pigmentli paletlerle de makyaj yapmaya bayılırım. Şimdi bu paleti anlatırken objektif bir şekilde size düşüncelerimi yazacağım.
Çalıştığım iş yerinin makyaj konusunda çok takıntılı bir yer olduğunu söylemeliyim. Özellikle göz makyajlarında çok renkli tonlar ve koyu tonlar yasak bu sebeple elimdeki paletleri kullanmam çok zor oluyor. Çünkü hepsi hem aşırı pigmenti (dediğim gibi pressed pigment oldukları için) hem de çok renkliler. Bu paletlere biraz örnek vereceğim daha iyi anlamanız açısından. Elimdeki paletler Urban Decay Born to Run, UB Naked Smoky, Huda Beauty Rose Quartz, ABH Norvina. Zaten baktığınız zaman bu paletlerin hepsi çok fazla pigment veren paletler olduğu için ufak bir hata yaptığınızda düzeltmesi çok zor oluyor. İşe de dünyanın en mutlu insanı olarak gitmediğim için sabah kalktığımda beni hem düzgün gösterecek hem çok uğraştırmayacak hem de doğal tonlardan oluşan bir palete ihtiyacım vardı. Uzun zamandır aklımda olan bir paletti bu sebeple almaya karar verdim
Paletin yorumu olarak şunları söyleyebilirim. Beyaz ve siyah gerçekten çok pigmentli. Mesela Naked Smoky tamamen koyu tonlar üzerine yapılmış bir olsa da Urban Decay gibi sağlam bir marka olmasına rağmen o paletteki siyahtan Advb'deki kadar pigment alamıyorum öyle söyleyeyim. Beyaz da aynı şekilde çok pigmentli. Ama diğer renkler o kadar bağırmıyor bence. Ki bu benim avantajıma çünkü sabah kalktığımda hem hata yapmaya müsait bir palet hem de çabucak doğal tonlarda bir makyaj yapabilmemi sağlıyor. Farlar tozutuyor diyenler bir de Anastasia Beverly Hills'in farlarını görsün arkadaşlar. Norvina paleti ne kadar muhteşem olmasına rağmen asla hata payı bırakmıyor insana. Koyduğun renk japon yapıştırıcısı gibi yapışıyor. Evet farlar iyi dağılıyor ama çok çok yoğun. Sabah bazen kalkamıyorum bir de göz makyajı için onunla uğraşmaya kalksam işe 20-30 dk geç kalırım yani. Simli farları saymıyorum bile. Bizzat göz altına dökülüyor. O yüzden o paleti kullanırken hep önce göz makyajıyla başlıyorum.
Advb paletinin tozutma düzeyi Huda Beauty ile aynı sayılabilir bence. Huda ne kadar tozutuyorsa o kadar tozutuyor. Yani öyle suratıma düştü altından sildim gibi bir durum yok. Şuna açıklık getireyim farlar sürdüğünüzde gördüğünüz rengi tamamen veriyor. Benim bahsettiğim pressed pigment gibi aşırı yoğunlukta bir pigment vermiyor sadece. Bir de palet gerçekten çok büyük. Bu far paletini bitirmek oldukça zaman alır.
Şimdi aldığım Solis Kiss allıktan bahsedeceğim. Bunu dudaklarda da kullanabiliyormuşuz. Ben Bobbi Brown Pot Rouge'larından Powder Pink rengini kullanıyordum krem allık olarak. Son zamanlardaki fiyatlardan sonra gerçekten artık hiçbir makyaj ürününe bu kadar para vermek istemediğime karar verdim bu sebeple bu allığı görsellerde bu renge çok benzettiğim için satın aldım ve ikisini de yan yana swatchladığımda gerçekten çok benzer renkler. Henüz yüzde denemedim ama ayırt edilebileceğini düşünmüyorum. Ben Mac'in Lady Blush rengine de çok benzettim artık üretilmeyen bir renk ve Fi Dizisinde Serenay Sarıkaya'nın yanaklarında kullanılıyordu bu allık. İsterseniz görsellerden kıyaslayabilirsiniz.
Gelelim ambalajlara. Ben ambalaj konusunda çok şaşırdım çünkü herkes öyle yorum yapıyordu ki sanki 5 dakika sonra kırılacakmış gibi. Şu an baktığım kadarıyla ambalajlar bayağı sağlam ve kalın plastikten yapılmış. Düşürmediğiniz sürece kırılmaz ki düşürdüğünüz zaman her ürünün kırılma olasılığı var sonuçta. Bilmiyorum ben memnun kaldım.
Fiyat konusunda bir şey söyleyemeyeceğim açıkçası. Çünkü ben çalışan bir insanım ve bunu alacak bütçem vardı ama bir öğrenci için pahalı olduğunu söyleyebilirim. Ancak ben memnun kaldım. Bütçeniz varsa allıklarına bakın derim. Dağılması Bobbi Brown'a çok benziyor.
26 kasım 23:38
26 kasım 23:41