girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (48)
    • medya (9)

21. Sebamedin fresh olan sıvı deodorantını kullanıyorum. Sprey şeklinde olanların koltuk altımı tahriş ettiğini fark ettiğimden beri sıvı deodorantlara geçiş yaptım. Sebamedden de çok memnunum.

9 şubat 2018 12:08

22. yeni keşfim iki adet aluminyumsuz roll-on ile geri döndüm, 8x4 ocean fresh ve pure. ocean fresh’in içinde lotus çiçeği, beyaz şeftali ve nilüfer var. inanılmaz hoş kokulu, aldığımdan beri her gün sürüyorum, ter kokusu gün sonunda bile kesinlikle yok. pure olanda ise deniz yosunu, zambak ve karpuz var. bunu daha denemedim ama bu da epey güzel kokuyor. medya ekliyorum.

ilgili medya:
    19 mart 2018 20:53

23. Sebamed in balsamını kullanıyorum, çünkü şuan bulabildiklerimden en temiz içeriklisi bu ve spordan önce kullanmama rağmen yazılanların aksine ben de hiç koku yapmıyor, tavsiye ederim.

20 mart 2018 20:11

24. Alkolsüz, alüminyumsuz, parfümsüz isana med i buldum. 7-8 lira bir fiyatı var. Günlük duş alınırsa hayli yeterli bence.

20 mart 2018 20:26

25. Tamam kullanıyorum ama karbonatin canını seveyim müthiş bir nimet ya

20 mart 2018 20:40

26. Alterranin melisalisini kullanmistim, yani hicbirsey kullanmasam daha iyi kokardim heralde, uzuldum

Simdi isananin alkolsuz parabensiz olanini kullaniyorum ama med degil, bence basarili. Terlemeyi onlemiyor ama koku da yok.

21 mart 2018 01:23

27. Böyle bir yazıya denk geldim instagramda sosyaleczaci diye bir  sayfa paylaşmıştı sanırım. Ben hala kullanmamaya kararlıyım ne kadar doğrudur bu paylaşım bilmiyorum.

ilgili medya:
    26 haziran 2018 19:00

28. (yazar: veletantrenoru) sayesinde gördüğüm ve dehşete düşerek okuduğum bir yazı, eczacı kimliğiyle öne çıkmaya çalışan bir instablogger herhalde, hesabına girip bakmaya tenezzül bile etmem, bu paylaştığını okuduktan sonra.

dünya üzerine erkeklerde %500 meme kanserinin artma nedeni, ilk 3 sırasında alüminyum vardır

dünya üzerine her 10 kadından 3 tanesinde meme kütlesi oluşma nedeni, ilk 3 sırasında alüminyum vardır

otoimmün hastalıkların bu kadar artma nedeni, ilk 3 sırasında alüminyum vardır

çocuklarda görülen erken yaşanılan hormonal bozuklukların nedeni, ilk 3 sırasında alüminyum vardır

aklıma gelenler bunlar eklemek istediğiniz varsa lütfen bana yazın ekleyelim, giren herkes okusun gerçekten bilinçlensin.

vücut alüminyum denilen zehiri kendi kendine eritemiyor ve bunu hücrelerinde biriktiriyor. siz her rollon kullandığınızda ter bezleriniz aracılığıyla bunu alırsınız. bu birikim çok fazla bir miktara sahip olduğunda vücut error veriyor.

memenizde kütle mi istersiniz?

bağışıklık sisteminizin bu alüminyumu eritmek için üreteceği anti tpo yani, kanserli hücrelerle savaşma görevi olan, beyne şu organ kanserli biz onu eritmeye gidiyoruz diye emir veren hücre mi istersiniz? işte otoimmün hastalık başlangıcı bu noktada başlar.

tüm dünyada markaların tamamı alüminyum ve türevlerinin ter bezlerinin üzerinde, içeriklerinde kullanmamak için sürekli iyileştirme adına denemeler yapıyor, üretim gerçekleştiriyor. o zaman o cahil takımı neden kendilerini paralıyor ki? bıraksın akışına, zaten hiç bir sakıncası yokmuş. Bu bildiğimiz bizlere uydurulan bir ticari amaç için yapılan ve alüminyum içermeyen ürünler üreten markaların para tuzağı.

süslüler, ben sizler için örneğim. daha çok yeni (no: 806336) sizlerle bu mutluluğumu paylaştım.

sadece elbette alüminyumsuz deodorant kullandım, yaşasın geçti kütlelerim gibi bir durum söz konusu bile değil. ama bu da bir etkendi ve ben hayatımdan çıkarttım.

lütfen böyle söylemlere inanmayın, kanmayın, sizi yönlendirmesine izin vermeyin.

26 haziran 2018 19:59 26 haziran 2018 20:22

29. Alüminyum konusunda çok bir bilgim yok. Ancak sosyaleczaci’yı takip ediyorum. Toksikoloji alanında eğitim almakta. Yani baktığınızda işin uzmanı.

Ben de kozmetik firmasında çalışıyorum. Çıkardığımız her ürünün bilgi dosyası olmak zorunda. İnsan sağlığına etkisi, maruziyet derecesi vb. Hepsinin bir hesaplaması var ve sağlık bakanlığı bu bilgi dosyasının hazırlanmasını zorunlu tutuyor. Bu bilgi dosyalarının hazırlanması da bu konuda eğitim alan kişilere bırakılıyor. Bu eğitimi veren kişiler de toksikoloji eğitimi almış kişiler.

Bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi de şu: sosyaleczacı bu bilgiyi almış olduğu eğitime dayandırarak yazmış olmalı.  yabana atılacak basit bir konu değil zira.

Ayrıca sağlık bakanlığı maruziyet konularında sanıldığından daha hassas. İşin içinde bulunduğum için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

26 haziran 2018 21:03

30. Bilmiyorum başlıkla uyumlu olur mu ama ben deodorant yerine doğal bir çözüm önermek için geldim.

Tuz sabunu olarak satılan doğal tuz kalıpları. Ben sabahları ellerimi ıslatarak tuzu elimde gezdiriyorum. Sonra ıslak ellerimle koltukaltlarıma uyguluyorum. Teri bir miktar önlüyor. Ama yine de terliyorsunuz, %100 kestiğini söyleyemem. Fakat koku sıfır. Sanırım antibakteriyel özelliğinden dolayı nem ve sıcaktan bakteri oluşumu önlüyor. Ben memnun kaldım. Artık ne deodorant ne roll on kullanmıyorum.

27 haziran 2018 12:16 27 haziran 2018 12:23