herkesin ördek dudaklı olması
Hep yaptırmak istiyorum ama sadece kalınlığı artmıyor gibi öne doğru da çıkıyor ya işte o en sevmediğim ve korktuğum şey. En çok pazarlanan doktorların bile böyle çok işi olduğu için bir türlü cesaret edemiyorum. Ankarada veya samsunda yaptırıp memnun olan varsa önerilere açığım
Şubat ayı gibi yaptırmıştım hala duruyor ama bana yetmiyor yaz sonu tekrardan 0,5 ml ekletmek istiyorum
Sözlükte sorularda burun ve üst dudak arası mesafe konuşulunca haliyle yüzüme baktım ve eveeet :) mesafe uzun. Üst dudağıma dolgu yaptırarak mesafeyi azaltmayı planlıyorum. Bunun için yeterli param olduğunda tabii .
İzmirde doktor önerilerine açığım
2020 eylülde yaptırmıştım. Nasılsa maskeliyiz kötü olsa sıkıntı olmaz diye merakımı gidermiştim. 1 ml yaptırmama rağmen nedense çok gelmişti. Gerçi ilk başlarda öyle oluyormuş ve 0.5 hatta 0.3 yaptıranlar da varmış. 10-12 ay durur demişti doktorum. Neredeyse 3 yıl oldu hala az da olsa duruyor be ince dudaklı ben için bu çok çok iyi. Hep böyle kalsa bi daha yaptırmak zorunda kalmam öyle memnunum. Komple giderse 0.3 yaptırabilirim.
14 haziran 17:26
14 haziran 17:28
20 gün aralıklı olarak toplamda 0.5 ml kadar yaptırdığım işlem. üst dudağımın hattı belirginleştirildi ve alt-üst dengeli bir orana gelmesi sağlandı. Kimse ben söylemeden yaptırdığımı fark etmedi, yaptırdıktan sonra koskocaman şişmedi (zaten 1ml bile değil) ama rujlar bambaşka yakışıyor, dikkat edip bakınca arkadaşlarım bayılıyor. hiç yapay bir his yok. çok ama çok güzel ve doğal oldu, en yakın arkadaşım oldum olası dolgulu dudaktan nefret ederim diyen birisi o bile durup durup dudakların harika oldu diyor. insanların anlamadığı zaten iyi ve ölçülü yapılmış bir dolguyu siz bir insanın yüzüne bakar bakmaz farketmezsiniz. nasıl kaydırak gibi burun estetiği olunca çok kötü duruyor ama hafif törpülenmiş, düzeltilmiş burun söylemeden anlaşılmıyorsa, diğer tüm estetik müdahaleler gibi iyi yapıldığında yapılı durmayacaktır. eridiğinde yine yaptırırım çok mutlu etti beni.
1-2ml'den sonrasında dudağın görünümünü bozduğunu düşünüyorum.
ilk yaptırdığımda çok beğenmiştim. sonra yeterli gelmedi tekrar yaptırdım. yine çok güzeldi. bir yıl sonra biraz eridi, üzerine tekrar yaptırayım dedim ancak sanırım içeride kalan dolguyla bir şekilde etkileşime girdi, o 1ml sanki 4ml yaptırmışım gibi bir etkiye ulaştı ve sonunda ördek dudak oldum. bu arada hepsini yapan doktor aynıydı. Erittirmeye de korktum çünkü vücudun kendi dokusu da eriyebiliyor diyenler vardı. 2 sene sonra şimdi ancak dudaklarım normale girdi ki hala bıyık kısmımda biraz şişlik var. Bir daha yaptırmayı düşünmüyorum.
13 haziran 20:44
13 haziran 20:45
Burda bu konuyla ilgili bir entry yazmıştım. Yaptırma noktasında bazı endişelilerim vardı. Size başımdan geçen korkunç tecrübeyi anlatmak istiyorum. 2016'da yaptırdığımda çok güzel olmuştu, 2018'de düğünüm öncesi yenilettim yine güzeldi. Bebeğimi emzirmeyi sonlandırdıktan sonra bu sene yani 2023'de yaptırdım ve bu sefer beğenmedim, muhtemelen bu sefer yapan uzman hekimin tekniği nedeniyle istediğim şekle gelmedi. Bir de yaptırdıktan tam 1.5 ay sonra anafilaksi geçirdim!!?? Oysa uyguladığı marka da en iyisi olan juvedermdi kutusunu dahi vermişti bana bunu uyguladık bak diye önümde açtığı. Sanıeım bünyem bu sefer kabul etmedi ve aylar sonra içerdeki dolguya alerjik reaksiyon gösterdi. Her ne kadar zaten insan bedeninde var olan hyalüronşk asiti uygulamıyor dense de beden seneler sonra tepki verebiliyor. Bir daha yaptırmayacağım çünkü internette anadilaksi dudak yazarsanız ordaki dudaklara dönen bir dudağım oldu tatile gitmeden önceki gece. Acile gittim 2 tüp iğne vuruldu. İnşallah tekrar etmez, gerçi dudağım hala korkunç yamuk ama inecek gibi geldi iğne sonrası. Tabi tekrar eder mi bilmiyorum. Çok korkunç şeyler yaşadım çok. Merdiven altı yerde de yaptırmadım bu zamama kadar. Hatta son yaptırtığım yer suadiyede bir klinikti. Bayağı cerrahi ameliyat yapabilen doktora yaptırdım yani.
Bence çok hassas bir işlem herkese yakıştığını ve herkesin kocaman dudakları olması gerektiğini düşünmüyorum. Bazı yüzlerin estetiğini çok etkiliyor. Bazı dudakları uzatıyor ve ağzı büyütüyor, bazı dudaklarda bıyık kısmına taşıyor ve yandan çok kötü bir görünüm sunuyor. Ya da küçük çekik gözlü biri yaptırınca yüzün doğallığını bozuyor ve dikkati direkt dudaklara çekiyor yani yüzün kendi simetrisiyle orantılı durmuyor. Bence herkes yüzünü tanımalı ve rahatsız oluyorsa en doğal olacak şekilde yaptırmalı. Trendler devamlı değişiyor. Bağıran dikkat çeken dokunuşlar 2010larda kaldı. Şu an kusurlarla güzellik bir bütün ve tercih edilen de bu. Birbirinden farklı yüz hatlarını aynılaştırmak çok akıl kari değil. Bu arada asla dudak dolgusuna karşı değilim ve yaptırıyorum da ama 0.5 ve sadece belirli noktalara. Doktorumun önerdiği şekilde yüzümle uyumlu olacak ve anlaşılmayacak (mevzu saklamak değil belli olmayacak kadar doğal ve yüzle uyumlu olması) şekilde. Bu konuda Duygu Özaslanı çok beğeniyorum. Yaptırdığı hiçbir işlem bağırmıyor, su gibi duruyor yüzünde.
28 mart 11:51
28 mart 12:03