girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (24)
    • medya (1)

24. Turkiye pazarina girmesiyle saldirdigim ama asil almak istediklerimi bir turlu alamadigim markadir. Markanin cogu urunu magazalara gelmemis arkadaslar. Neyi sorsam ha o online'da mevcut magazaya gelmiyor cevabi aldim. Daha sacma az sey duydum. Ne alaka? Bir cok subede magazada standi bile yok mini boy secili renkler kasa onu gibi bir yerde.Bu sebeple yapisindan korkup vanish concealer'ini ve elimde incelemek istedigimden - zira cok cok pahali piyasaya gore- fircalarini almaya bir turlu elim gitmiyor.

Gelelim bendeki urunlerine: bunlarda online alindi.

1-ambient lighting palette volume 2 : 3'lu mini pudradan olusan paletin medium rengi. Light ve dark olanida mevcut, en meshur renk dim light bu palette degil ve okuduklarimdan hafif pembemsi izlenimi edindigim icin volume 1 yerine bunu sectim. Koyu gorunmuyor. Bugday, esmer olanlara gider ama beyaz tenliler denesin.

Acik, orta ve bronzer olarak kullanilabilecek kendinden simli-sedefli uc renkten olusuyor palet. Acik olan goz alti yada aydinlatma bolgeleri ,orta olan tum yuz ihtiyac duyulan bolgeler, koyu renk olan ise tamamen bronzer. Isigi yansitma ozelligi gercekten var, incecik , yari mat mi desem , sedefli mat mi bilemedim ama hafif yanar doner bir yapidalar. Sabitleyici olarak kullanan cok gordum ama aslinda bunlar birer finishing powder, yani aslinda bitmis hatta sabitlenmis bir makyaja blur atmak , final touch icin kullaniliyor. Mat goruntuyu aninda aliyor dogallastiriyor, isik oyunu yaratiyor. Bununla birlikte paril paril parlamiyorsunuz yani bir highlighter gibi degil. Acik rengine en yakin muadil kiko radiant touch powder 02 numarasi bence. En az demeyeyim de en dogal parlaklikta olanda o. Elimin surekli gittigi sahane bir urun, pahali evet ama kolay bitecek bir urun degil , cok yogun presslenmis , tozutmuyor fircaya geldigini bile pek anlamiyorsunuz .

Makyaji dogallastirmak icin kullaniyorum daha cok , onun disinda sabitleme olarak da bana yetiyor, renk vermek istedigimde de isime yariyor. Gozeneklerimi belli etmedi. Favorim simdilik.

2- ambient lighting powder diffused light: cok uzun sure stok bekledim bu urunde cunku tam acik sari tonda istedigim gibi ve paletindeki bu ayardaki pudra cok kucuk, onu daha cok touch up olarak kullanmak istedim. Tek basina pudra olarak kullanimda hos ama anlayamadigim ve diger palette olmayan hafif bir kalinligi var bu rengin yada tekli pudrasinin. Talc icerip icermedigini bilmiyorum palet renkleri yuzumde daha yumusak duruyor. Cok ince ve iyi dagitan bir fircayla iyi sonuc verir gibi. Bu da digerleri gibi tozutmuyor, simsiki presslenmis, fircaya geldigini anlamasi guc oldugundan abaniyor olmam olasi. Renk olarak cok sevdim kendi fircasini aldigimda ( insallah!) performansini daha iyi anlarim sanirim. Sevdim ama bekledigim kadar hayran olmadim nedense. Kisa sure oldugundan guncelleyecegim burayi.

3- vanish stick foundation: yurtdisi karsilastirmalarinda dior ile oldukca kiyaslanmis olmasi ilgimi cekti cunku dior acik ara favorim. Hourglass'a gore daha dogal ve parlak bir bitisi var , bir tik daha kolay yayiliyor, daha cok oksitleniyor. Kaliciliklari benzer ama hourglass daha kuru yapida , dior tenle butunlestiginden kalicilik degilse de bozulma daha gec oluyor gibi geldi bana. Aksini okudum ama benim deneyimim bu yonde, cilt tipine gore degisir. Renk skalasi oldukca sari ki benim icin hic sorun degil ama rengi magazalarda goremedigim icin (!) secmesi zor oldu. Aciktan Ortaya bugday ten icin dior 2n,2w kullaniyorum, hourglass'da warm ivory sectim ilk, bir tik koyu kaldigini dusundugumden hazir indirim varken natural ve linen de aldim. Bir fiyatina iki alabildigimiz bir kampanyasi vardi gecenlerde sephorada , hala var mi bilmiyorum.

bilgi olmasi icin: warm ivory bir tik ortadan koyu bugdaya ama tam sari alt tonlu , linen acik orta bugdaya uyacak olan yine tam sari alt ton, natural ise biraz daha notr tonda  orta bugday rengi, en genel gecer rengi de bu. Kampanya devam ediyorsa bakabilirsiniz.

Kapaticiligi yogun, dagilmasi basarili, dior'a gore daha mat. Stick fondotenler herkese gore degil ben sevdim ama kalin bulacak olanlar vardir, cok begenmeklr  beraber benim tercihim daha cok dior acikcasi.

Concealer ve fircalari uzun zamandir wishlist'im de alinca editleyecegim.

9 dk önce

23. Hourglass ile olan aşkıma nazar değdiği için ürünlerine tek tek başlık açmaktan vazgeçtim.

Ambient soft glow fondöten: gözeneklere çok doluyor ve yapısı cildimle bütünleşmedi.

illusion luminous glow fondöten: kapatıcılık çok az. videolardaki kadar parlaklık vermiyor. Eğer cildinizin herhangi bir bölgesinde kuruluk varsa oraya çok doluyor. Kusursuz bir cildiniz varsa ve sadece biraz parlaması gerekiyorsa öneririm.

Ambient lighting blush: renk luminous flush. Şimdi bin tane allığım var. Bu ürünü alırken tıpkı pudrası gibi içten gelen bir ışıltı olsun istedim. Ne rengini doğru düzgün veriyor ne güzel bir ışıltısı var. Şu 3 ürün zarar oldu resmen. Bunları uygun fiyata satarım yakında napim.

Veil translucent setting powder: bu ürün tester gönderildi. Çok ince ve çok yumuşak bir yapısı var. Renk seçeneklerini beğenmiyorum. İstediğim renk olsa alırdım. Bende şu an chanel var. Ona göre çok ince ve çok yumuşak bir ürün.

8 şubat 20:01

22. Standında çoğu ürününü swatchladım ve overrated olduğunu düşünüyorum. Işıltılı olması gereken pudraları masmat geldi,meşhur allıkları yapı olarak kosas ile aynı, ten ürünleri kuru yapıda, farları bildiğin far işte mac almak daha mantıklı. Aşırı lüks hissiyat veriyor hem ambalaj hem isim olarak ama hisse değil ürüne para verecekseniz mantıklı değil; indirime girmiyor ve fiyatları standart high end markalara kıyasla oldukça yüksek.

2 şubat 13:36

21. Sephora'ya hourglass illusion luminous glow foundation spf 30 gelmiş. Bu fondöten hakkında hiç iyi yorumlar okumadım. Gözenekleri çok belli ediyor, yamalanıyor, sivilce yapıyor, gün içinde akıp göz yakıyor, çizgileniyor vs vs. Görünüşünü de hem çok beğendim hem Adana geldi aklıma. Terden yüzümüzün parıl parıl çıktığı fotoğraflar... Adanasal travmalarım tetiklendi. Umarım öyle bir görüntü olmaz. Aldım ama çok pahalı üf. Olumsuz onca şeye rağmen çok sevmeyi umuyorum. Geldiğinde başlık açıp yorumlayacağım.

2 şubat 11:45

20.  Göz çevreniz kuru değilse bu markanın kapatıcısını alın. Aman Allahım ya yok böyle bir şey. Helal olsun ya işte bu. Aydınlık ve kusursuz bir görüntü ve tüm gün kalıcı. Bunu yapmak bu kadar zor değildi.

28 aralık 2025 19:30

19. en sevdiğim markalardan birisi. pudrasi, alliği, allik seti, sabitleme pudrasi, shimmer göz fari ve 2-3 adet fircasini kullaniyorum. Ha bir de kapaticisi. vanish adi olandi sanirim, evlerden irak su zamana kadar kullandiğim en kötü kapatici.

18 ekim 2025 20:13

18. Sonunda sephora türkiye'ye gelmiş marka. Fiyatları oldukça yüksek, euro/dolar fiyatıyla bizim fiyatlar bariz farklı. Buna rağmen Kapatıcının almak istediğim rengi hemen bitmiş...

13 ekim 2025 16:05 14 ekim 2025 02:10

17. türkiye pazarına giriş yapmış olan markadır. sephora online'da pudra, rimel ve primera denk geldim. bu markanın toz ürünlerini çok merak ediyorum. şu 3'lü pudra paletleri de umarım gelir.

10 aralık 2019 01:50

16. Kozmetik markaların içinde gerek sunum gerek kalite olsun en karizmatik ve fancy bulduğum marka! Her şeyiyle mükemmel. Keşke kolay erişilebilir olsa. Ben Ambient Lighting pudrasını kullanıyorum. Çok memnunum. Benim istediğim görüntüyü sağladığı için başarılı buluyorum. Gözaltı çizgilerimi blurlüyor ve zamanla birikme yapıp belirginleştirmiyor. Sadece gözaltı kapatıcımı sabitlemek için kullanıyorum. <3

26 mart 2017 14:08

15. Oldukça pahalı fakat her kuruşu sonuna kadar hak eden marka. çok amaçlı pudraları gayet güzel fakat piyasada çok daha başarılı markalar var.(bkz: urban decay). Verilen parayı her türlü hak eden esas ürünüyse stick fondöten'i. Ambalajının efsane olması bir yana. Ürün tek katta müthiş kapatıcılık veriyor ve bunu çizgilere asla dolmadan yapıyor.

4 ağustos 2016 23:00 15 ağustos 2016 12:20