151. kış mevsimine yaklaştığımızda saç derimde meydana gelen durum. saç derim maalesef hava değişikliğinden çok etkileniyor. saç derim kuruyunca da dökülme meydana geliyor. ancak çok fazla değil. bu yüzden problem etmiyorum. bir de çok taramamaya dikkat ediyorum.
- süslü
- moda alışveriş
- kuaför & güzellik merkezi
- sağlık
- spor
- gönül işleri
- aile arkadaş ilişkileri
- cinsellik
- eğitim & kariyer
- seyahat
- pet
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- linki kopyala
- şikayet et
- girdiler (194)
- medya (1)
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | karma |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
| yaş: | 34 |
| cilt alt tonu: | cool |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | kızıl |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
| kepekli saç: | hayır |
152. Yıllardır muzdarip olduğum durumdu. Ne ürünler yağlar denedim bir sürü şampuan değiştirdim . Stresten diye düşündüm o süreçlerim de geçti bir türlü durmamıştı. Sonra aniden kesildi dökülmesi. Ben bunu değiştirdiğim beslenme düzenime bağlıyorum. Düzenli protein alımı özellikle organik yumurta tüketimime. Bildiğiniz üzere yumurtada biyotin isimi bir vitamin var ve bu vitamin saç dökülmesi şampuanlarında sıklıkla kullanılıyor (örneğin bioxin) hatta bu vitamin eksikliği kelliğe neden oluyor . Saç ve tırnak yapımında önemli.
Yaşamaya başladığım yerden dolayı tükettiğim tüm besinler neredeyse organik. Ben en son buna bağladım. Büyük şehirde bu yaşama erişmek neredeyse imkansız farkındayım ama en azından yumurta tüketimine dikkat edip bir deneyin derim .
Yüksek biyotin içeren diğer besinler : sakatat, badem, ceviz, fındık, kepekli ürünler
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| göz rengi: | ela |
| saç şekli: | kıvırcık |
| yaş: | 31 |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | beyaz |
153. geçtiğimiz bir kaç ay içinde hayatımda ilk defa yaşadığım problemdir. her pazar saç maskesi, yağ karışımları ile takviye yapsam da dengesi fena bozuldu sanırım bu sefer.
fresa
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | kuru |
| yaş: | 42 |
| cilt alt tonu: | cool |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | sarı |
| saç kalınlığı: | normal |
| kepekli saç: | evet |
154. Hormonlarla ilgili olabilir. Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra saç dökülmesi yaşadım, 2 3 ay sürdü. Kendiliğinden de geçti. Hormonların tekrar düzene girmesiyle geçtiğini düşünüyorum. Ama o dönemde aklımı kaçıracaktim, ciddi bir dökülme idi. Kadınlarda doğum yaptıktan sonra da saç dökülmesi olmasi yaygındır.
Eger saç dökülmesi problemi varsa hormon faktörünü de akilda bulundurup değerleri kontrol ettirmekte fayda var.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | buğday tenli |
| cilt tipi: | karma |
| saç rengi: | diğer |
| saç kalınlığı: | normal |
| yaş: | 33 |
| cilt alt tonu: | nötr |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | yağlı |
155. (link: https://www.suslusozluk.com/saç-dökülmesi?i=1085725 6 ay önceki yazım)ı buraya ekleyerek uzunca yazmaya başlıyorum.saç tipimle durumla alakalı en azından önden bir fikir verir diye düşündüm.
geçen yazdan beri saçımı toparlamak için ciddi adımlar atıyorum. bunun için defalarca kadın hastalıkları ve dermotoloji bölümünden farklı farklı doktorlara gittim. mevsimsel bir durum değilse doktora gitmek ve detaylı tahliller almak çok önemli.
kan tahlillerimden sonra önce iğne sonra hap olarak demir çinko b vitamini gibi çeşitli vitaminler aldım. bu süreçte dökülmem büyük oranda azaldı ancak yine de saçımın görüntüsü pek iç açıcı değildi.
ilk iki ay çok güzeldi, devamlı kullanıyor dikkat ediyordum ancak sınav dönemi okul vs durumlarla tekrar aksatmaya başladım. sadece saçımı yıkıyor ve egzamam için ketoral kullanıyordum. ekstra bakım ya da takviye kullanmıyordum. aklıma geldikçe bir iki hafta düzenli gidiyordu sonra bir iki hafta hiç aklıma gelmiyordu. saçlarım istediğim gibi canlı ve sağlıklı gözükmüyordu.yeni yılla beraber tekrar başlamaya kendime bir şans vermeye karar verdim ve evde kaldığım son 1 aydır da çok fazla gelişme kat ettim. bu işte en önemli şey sabır ve kararlılık.
yaklaşık 2 aydır demir ve magnezyum-çinko alıyorum. demir hapı midemi çok yorduğu için 10 gün biri 10 gün biri şeklinde ilerliyorum. böyle bir paket demir ve magnezyum-çinko hapını bitirdim. bunun yanında saçımı yıkama sıklığımı her günden 2 günde 1'e düşürdüm saçımı dalin ve ketoralle yıkıyorum.saçlarım duştan sonra sertleşiyor ama ekstra bir şey kullanmıyorum çünkü saç kremleri saçımı ağırlaştırıp daha da sönük cansız gösteriyor. bunun yanında haftada iki haftada bir kendi bakım yağımı ve maskemi yapıyorum ve saçımda minumum 3 saat tutuyorum.saçıma saç derime iyi gelen yağları deneye yanıla buldum ve gerçekten çok fark var. özellikle seyrek ve saç çıkmasını istediğim yerlere yoğun masaj yaparak uyguluyorum. bebek saçı gibi cılız saç dolu kafamdan siyah siyah kalın telli saçlar çıkıyor. evdeyken bu rutini en az hazirana kadar devam ettirmeyi planlıyorum.
saç bakımıma eklediğim yağ maskesinin tarifini yazıyorum.
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı susam yağı
-2 yemek kaşığı badem yağı
-3 yemek kaşığı hint yağı
-1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
-1 tatlı kaşığı lavanta yağı
-1 çay kaşığı çam terebentin özü
ben 2 şampuanlama yaparak saçımdan arındırıyorum. bitkisel kokuları sevmiyorsanız saç boylarına 3.şampuanlamayı yapabilirsiniz.
zeytin,susam ve badem vitamin yönünden çok güçlü ayrıca nemlendirme özelliği yüksek ve taşıyıcı yağlar.hint yağı gerçekten saçı güçlendiriyor zamk gibi yapışıp resmen saç telini kalınlaştırıyor.sarımsak yağı vitaminlerle beraber çeşitli amino asitlerde bulunduruyor ve kan dolaşımını tetikleyip düzenliyor.çam terebentin güçlü bir antibiyotik ve antiseptik bu yüzden bu taşıyıcı yağlarla beraber kullanmak çok önemli.lavanta da çam terebentin gibi antiseptik özelliklere sahip özellikle egzama teşhisinden sonra bu karışıma ekledim.saç derimi rahatlatıyor aynı zamanda sarımsağın yoğun kokusunu bir nebze olsun bastırıyor.
3 aylık demir hapım en nihayetinde bitti şuan sadece magnezyum çinko ve haftada 3 kere biotin-selenyum-kolajen-hyaluronik asit içeren bir takviye daha kullanıyorum. su içmeyi arttırdım ve beslenmeme çok daha dikkat ediyorum.sağlıklı yağlar içeren çiğ besinler tüketmeye özen gösteriyorum. geçen yaza göre çok çok daha iyi durumdayım.umarım buraya haziran temmuz gibi öncesi sonrası şeklinde fotoğraf atabilir duruma gelirim.
edit: eklemeyi unutmuşum çok uzun süredir çay ve kahve içmiyorum.demir hapı kullanırken özellikle hiç içmiyorum. sigara alkol tüketmiyorum.
| cinsiyet: | kadın |
| cilt tipi: | karma |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| ten rengi: | buğday tenli |
| alerjik cilt: | evet |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | yağlı |
156. gerekçeleri değişse de dönem dönem hepimiz yaşıyoruz bu durumu.
ben de naçizane kendi çözümümü paylaşayım, belki benzer sıkıntılar yaşayanlara da şifa olur.
yaklaşık 8 yıldır hunharca boyadığım, ince telli, uçları yıpranmış, uzun saçlarım var. maalesef şimdiye kadar kullandığım hiç bir kozmetik ürün saçlarımın döklmesine çare olamadı. taa ki ihtiyacım olan bakım rutinini keşfedinceye kadar. saçlarımı çok sık (her gün veya günde birkaç kez) ve seyrek aralıklarda (3 günde bir, daha uzun süre yıkamadığım olmadı) yıkamamın saç derimi irrite ettiğini ve dökülmeyi hızlandırdığını fark ettiğimden beri saçlarımı gün aşırı yıkıyorum. her yıkamada saç diplerime 1 bardak sıcak suya 13 adet karanfil atarak hazırladığım karanfil çayını sprey şişesine doldurup sıkıyorum ve duştan çıkınca taramayı kolaylaştıran bakım kremlerinden uygulayıp dolaşık saçlarımı tararken yaşadığım dökülmeyi de en aza indiriyorum. bu basit, ucuz ve eforsuz yöntemle saç dökülmemi %80 azalttığımı söyleyebilirim. karanfil kesinlikle çok etkili, şimdiye kadar tavsiye ettiğim ve bu yöntemi uygulayan herkes de olumlu sonuç aldı.
| cinsiyet: | kadın |
157. Son 4 yıldır hayatımda hiç dökülmediği kadar döküldü saçlarım bitmek bilmeyen bir kaşıntıyla birlikte. Kaç tane doktora gittim bir şey gözükmüyor diyorlar, en son bir doktor " kızım kafanda bişi yok psikolojik bence seninki" dedi. Ancak kimse bana çare olamadı. Sanki bitliymişim gibi sürekli bir kaşınma hissi ve yumak yumak saç dökülmesinden bıktım. En son bir eczacı bana "selyum" diye şampuan önerdi. bu şampuan sayesinde saç dibimdeki kaşıntı bir nebze azaldı. Ancak dökülmem durmadı. kaşıntıyı da geçici alıyor. Şayet elidr gibi marketten alacağım bir şampuan kullanırsam daha da kötü kaşınıp dökülüyor. Ne yapayım bilemedim.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | koyu kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
| yaş: | 36 |
| cilt tipi: | karma |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
158. sürekli saç dökülme problemi olan biriyim zaten ama 3 ay önce kullandığım bir üründen dolayı çok arttı ve dökülmem. o kadar çok saçım döküldü ki saç derim daha belirgin artık. bu olaydan dolayı son 2 aydır sürekli gerek youtubedan gerekse redditten saç dökülmesi ile alakalı bir şeyler araştırıyorum ve bulduklarımı size de anlatmaya geldim. çok basit şeyler aslında ama ben en basit şeyleri bile yeniden öğrendim o yüzden basit olsa da yazacağım.
ilk olarak ben erkek tipi dökülme değil, kadın tipi dökülme denilen kalıcı olmayan dökülmeden bahsedeceğim. eğer kronik bir hastalığınız varsa, doğum yaptıysanız, psikolojik veya fiziksel (ameliyat, yüksek ateşli bir hastalık vs) olarak stresli bir dönemden geçtiyseniz saç dökülmesi gayet normal bir olaymış. eğer saç dökülmeniz normalden fazla ise son 3 ayda stresli bir olay yaşayıp yaşamadığınızı bir düşünün. çünkü bazen o olayın saçlardaki sonucunu görmek 3 ayı bulabiliyormuş. bunlar sizde yoksa, ilk olarak en önemlisi kan değerlerinize baktırın. son yıllarda neredeyse herkesin d vitamini eksikliği var ve bu da çok etki ediyor saç dökülmesine. geçen yıl doktorum d vitamini verince saç dökülmem azalmıştı. bir de egzama gibi deri hastalıkları önemli. saç derinizde kepek, kaşıntı vs varsa bir doktora görünün.
şimdi bu sağlık kısmını hallettiysek günlük hayatta herkesin işine yarayacağını düşündüğüm şeylere geçiyorum. başlık olarak yazmaya çalışacağım okuması daha kolay olur diye düşündüğüm için.
Saçı yıkama/Şampuanlama
benim kafam saç yıkama sıklığı konusunda çok karışıktı. saçım en çok duşta döküldüğü için en son nasıl haftada 1 saç yıkanır videoları izlemeye başlamıştım. öğrendim ki bu kişiden kişiye ve saç tipine göre değişir, bunu biraz deneme yanılma ile bulmak gerekiyor. çünkü saçı çok sık yıkarsanız saç derisi kuruduğu için dökülüyor, çok az yıkarsanız da yağ ve saç ürünleri biriktiği için dökülüyor. sağlıklı bi saç için amacımız bu ikisinin ortasını bulmak. şampuanlara gelirsek, çoğumuz sls,silikon vs içermeyen şampuanlar kullanıyoruz ama ikisi de kötü şeyler değil aslında, ihtiyacınıza göre kullanılabilir. bu da saç tipinize göre değişebilecek bir şey ama kendim için uygun olanı söyleyeyim; sls içeren şampuanlar çok kurutuyor ama 1-2 haftada bir arındırıcı olarak sls içeren ama silikon içermeyen şampuan kullanıyorum. günlük olarak kullandığım sles ve silikon içermiyor. bence bu biraz saçınızın yağlı/kuru olması ile ve kullandığınız saç ürünleri ile alakalı. yağlı veya saç ürünleri kullanan biriyseniz bence her gün olmasa da arada bir sls içeren şampuan kullanmanız gerek. biraz daha anlatıcam bunu aşağıda
Nemlendirici saç ürünleri
duşta kullanılan saç kremleri, durulanmayanlar ve saç maskelerinden bahsediyorum. saç kremi zaten herkesin kullanması gereken bir şey. burda dikkat etmemiz gereken de ürünlerin ağırlık yapmaması. ağırlık derken de bunu gözle fark edemeyebiliriz. çok fazla veya çok sık kullanmakla saçımızda ürün birikiyor. saç maskesi(bazıları) hariç bunların hiçbirini saç dibine sürmüyoruz zaten. ama saç uçlarında ürün birikmesi de saçı ağırlaştırıp fazladan yük olacağı için saç dibini çekiştiriyor ve böylece saç dökülmesi artıyor. bu ürünlerin çoğunda silikon var. silikonun da 3 çeşidi var; buharlaşanlar, suda çözünenler, suda çözünmeyenler. buharlaşanlar genelde dolaşıklık açma özelliği olan sıvı kremlerde oluyor. bunların hiç bi zararı yok zaten gidiyor hemen saçtan. Suda çözünenler de adı üstünde... saçlarınızı seyrek yıkıyorsanız bu tiptekilere biraz dikkat etmek lazım bence. sık yıkıyorsanız bunlarda da sorun yok. son olarak suda çözünmeyenler var. eğer kullandığınız saç ürünlerinde (durulanan kremlerin çoğunda) bu tip silikon varsa, sülfat içeren bi şampuanla temizlemek gerekiyor yoksa tamamen çıkmıyor. sls/sles de sülfat zaten, o yüzden yukarıda da dediğim gibi arada kullanmak gerekiyor. rutinden tamamen çıkarmak bence hata. silikon da kendinize uygun kullanma şeklini bulursanız çok iyi bir içerik çünkü saç üstünde bir film oluşturup saçı daha yumuşak yapmaya yarıyor ve koparak dökülmeleri azaltan bir şey. aşağıya suda çözünen ve çözünmeyenleri yazıyorum. he bir de şeyi ekleyeyim buraya, kuru şampuanı olabildiğince az kullanın hatta bırakabilirseniz hiç kullanmayın en azından dökülmeniz azalana kadar. o da saç köklerinin nefes almasını engelliyor çünkü.
Suda çözünenler (birikme yapmıyor)
Dimethicone copolyol
Hydrolyzed wheat protein (hydroxypropyl polysiloxane)
Lauryl methicone copolyol
önünde "PEG" yazan silikonlar
Buharlaşanlar
Amodimethicone
Behenoxy dimethicone
Cyclohexasiloxane
Cyclomethicone
Cyclotetrasiloxane
Stearoxy dimethicone
Suda çözünmeyenler (birikme yapanlar)
Cetearyl methicone
Cetyl dimethicone
Cyclopentasiloxane
Dimethicone
Dimethiconol
Phenyl Trimethicone
Stearyl dimethicone
Trimethylsilylamodimethicone
Saçı kurutmak/şekillendirmek
duştan çıkınca saçı havlu ile kurulamıyoruz çünkü havlu sert bi materyal ve hem saç diplerini çekmiş oluyoruz hem de saç karışıyor ve kırılıyor. havlu yerine tshirt veya %100 pamuk bir şey kullanmak saçlar için daha iyi. saçı tshirt ile kurularken de hunharca girişmiyoruz, nazikçe tshirtü saça bastırıp suyunu alıyoruz. saçı kurutmaya gelince, hepimiz ısının saça ne kadar zarar verdiğini biliyoruz zaten. kurutma makinesinin soğuk ayarı varsa onunla kurutabiliriz pek zarar vermeden. eğer yoksa veya ille sıcak ayarı ile kurutacaksak da ısıdan koruyan sprey kullanmamız gerekiyor kurutmadan önce. kendi halinde kurumaya bırakma konusunda kesin bir yargı bulamadım açıkçası herkes farklı şeyler söylemiş. saçı ısı ile şekillendirmiyoruz mümkün olduğunca. eğer düzleştirici/maşa kullanıcaksak da yine öncesinde koruyucu sprey gerekiyor.
Saçı taramak
çok basit ama benim çok yanlış yaptığım bir adımmış bu. saç ıslakken taranmazmış. çünkü saç ıslakken daha kırılgan oluyormuş (tırnaklar gibi), ve saç telleri düğümlendiyse eğer, saç ıslakken saçımızı taradığmızda o düğüm daha da sıkışıyor ve saç kopuyor. o yüzden duştan çıkınca saçımızı bir şekilde kuruyoruz ve sonrasında tarıyoruz. saç kremi kullanmak bu tarama aşamasında verdiğimiz hasarı minimuma indiriyor o yüzden durulanan/durulanmayan vs bir şekilde saç kremi kullanın. genel oalrak saçımızı tararken uçlardan başlayıp yukarı doğru yavaş yavaş çıkıyoruz, bunu da çoğumuz biliyoruz bence. ama tararken saçı tutup havaya kaldırıyoruz ve uçları öyle tarıyoruz. (link: https://youtu.be/RFmeWIrWjxY?t=153 bu videoda) göründüğü gibi havada tutuyoruz yani saçı. bunu yapmak benim hayatımı değiştirdi lol. normalde tarakta çok daha fazla saç görürdüm ama sadece bu basit şeyi yapmak bile çok fark etti.
saç stilleri/tokalar
genel olarak amacımız saça en az kuvveti uygulamak. bu yüzden sıkı modeller (at kuyruğu, sıkı topuzlar vs) çok kullanmamamız gereken şeyler. kullanıyorsak bile sıklığını azaltmak lazım çünkü hep aynı modeli yapmak, aynı saç tellerini hep çekmek anlamına geliyor. ve erkek tipi dökülmeniz olmasa bile hep aynı modeli yapmak bazı bölgelerde kalıcı kelliğe yol açabilir. mesela at hep sıkı at kuyruğu yapıyorsanız, saçınızın ön kısımları kalıcı olarak seyrekleşebilir. bol ve saçı çekiştirmeyen modellerde zaten bir sorun yok. saçı ensede toplamak, bol örgüler mesela bu açıdan uygun. saçı salık bırakmak da kökten dökülme açısından uygun ama saç sağa sola savrulacağı için biribirine karışıp koparak dökülmeyi/kırılmaları arttırabilir. toka olarak da lastik toka kullananlar görmüştür zaten tokayı çıkarınca hep saç teli oluyor çevresinde. (link: https://www.google.com/search?q=kablo+toka&tbm=isch&ved=2ahUKEwjy9Nbq_4DqAhWS0oUKHW-UCYQQ2-cCegQIABAA&oq=kablo+toka&gs_lcp=CgNpbWcQAzICCAAyBggAEAUQHjIECAAQGDIECAAQGDoECCMQJzoFCAAQsQM6BAgAEENQ9-UBWNbvAWCL8QFoAHAAeACAAdcBiAGhDZIBBTAuOS4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=sO7lXvLcApKllwTvqKagCA&bih=625&biw=1366 telefon kablosu) gibi olan tokalar veya (link: https://www.google.com/search?q=crunchy+hair+tie&tbm=isch&ved=2ahUKEwiUgM2j_4DqAhUJgRoKHfTHAy0Q2-cCegQIABAA&oq=crunchy+hair+tie&gs_lcp=CgNpbWcQA1AAWABg6oEJaABwAHgAgAEAiAEAkgEAmAEAqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=Gu7lXpSLPImCavSPj-gC&bih=625&biw=1366 crunchy) dedikleri tipte tokalar böyle bir şey yapmıyor.
uyurken
uyurken saçı bol bir şekilde örmek de saçın kırışmasını önlüyor. yastık kılıfı olarak saten kullanmak veya saten saç bonesi takıp uyumak çok iyi oluyormuş. mantık olarak havlu ile olan aynı mantık aslında, kullandığımız yastık kılıfları saçı dolaştırıp koparak dökülmeye sebep oluyor, saten kumaş çok daha yumuşak olduğu için bunu minmuma indiriyor. şu yazdıklarımdan denemediğim tek yöntem bu saten kılıf, çünkü evde yok ve çıkıp alamadım da bu korona döneminde ama en kısa zamanda bunu da yapacağım.
ay galiba bitti yazacaklarım. saç boyası, brezilya fönü, perma vs bunlardan olabildiğinde uzak duruyoruz. bir de yağlarla yapılan bakım cidden çok iyi geliyor. ben normalde de yapıyordum. saç dökülmesi için dermotoloğa gittiğimde de aynısını verdi,eczacı hazırladı ama üstünde içeriği yazıyor ve sadece bir kaç içerik farklı kendi yaptığımdan. doktorun verdiğini yazıyorum; zeytinyağı, badem yağı, evingen, bepanthen, devit. haftada bir saça sürüp bir kaç saat bekletip yıkıyoruz. daha fazla okumak isterseniz (bkz: bepanthen evigen bemiks)
bir de en önemlisi sabır sanırım. ben son 2 aydır bu dediklerimi yapmayı deniyorum, kullandığım ürünleri deneme yanılma ile ara ara değiştirdim, kullanma sıklığımı değiştirdim. 2 aydır yaptığım şeylerin etkisini ancak şimdilerde fark ediyorum yavaş yavaş. saçım eskisine kıyasla az da olsa hala dökülüyor ama saçım çok güzel görünüyor. uzun zamandır saçımı bu kadar hafif, parlak ve sağlıklı görmemiştim. umarım bu yazdıklarım yardımcı olur, eğer yanlış olduğunu düşündüğünüz bir şey varsa mesaj atabilirsiniz düzeltmeye çalışırım
edit: (yazar: esmanurs) un önerisiyle kendi kullandığım ürünleri de eklemeye geldim. öncelikle kendi saç tipimden bahsedicem, saç derim yağlı ve hassas, saç tellerim kuru. saçım düz ama tülerik. 3 ay önce yarı kalıcı boya ile saçımı boyadım ama tam olarak akmadı o yüzden biraz boya var saçlarımda. saç tellerim de kalınlık olarak normal. normal şampuan olarak (bkz: otacı argan şampuan) kullanıyorum. sles içeren şampuan olarak (bkz: loreal professional expert density advanced şampuan) benim elimde bu olduğu için bunu kullanıyorum ama bence ille de buna gerek yok fiyat olarak çok ucuz değildi diye hatırlıyorum çünkü. isminde arındırıcı, detox geçen şampuanlar genelde işinize yarar ya da yağlı saçlar için olan şampuanların da içeriğine bakarak alabilirsiniz. saç kremi olarak (bkz: yves rocher yıpranmış saçlar için onarıcı saç kremi) bunu kullanıyorum. sıvı saç kremi olarak da (bkz: bee beauty sıvı saç kremi) serisinden mavi su olanı kullanıyorum. bunu da saçımı taramadan önce saç uçlarına sıkıyorum. bunlar dışında da haftada 1 yukarıda bahsettiğim yağlı maskeyi yapıyorum.
Aylar sonra ekleme: hala bu dediklerimi uyguluyorum, ciddi bir dökülmem olmadı aylardır ve saçlarım daha sağlıklı görünüyor. Şunu düzeltmek istiyorum saçı tarama konusunda ıslakken taranmaz demişim. Dalgalı ve kıvırcık saçlar için tam tersi öneriliyor. Benim saçım düz olduğu için kendime göre yazmıştım o kısmı.
Arındırıcı olarak kullandığım şampuan bittiğinden beri Acv rinse yapıyorum bence işe yarıyor olumsuz bir etkisini görmedim. Silikonlu ürünler kullandıysam sıklığı ya da oranları değişebiliyor ama ayda 1 - 2 kere 1e 1 oranda elma sirkesi ve hazır suyu karıştırıp duşun sonunda saçlarımın dibinden ucuna döküyorum. Böyle bırakanlar da var ama ben 1e 1 oran kullandığım için saçımda bırakma konusunda rahat hissetmiyorum. 2 3 dk saç dibime masaj yaptıktan sonra soğuk su ile duruluyorum
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | cool |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | normal |
| kepekli saç: | evet |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | yağlı |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
159. Saçla ilgili bütün başlıklara yazdım galiba yaptıklarımı bildiklerimi her şeyi. Son birkaç yıldır eskisi kadar ilgili değilim ama saçlarım yine dökülmeye başladı. Şans eseri yorumları da çok iyi olunca Hccare bitkisel bakim kompleksini aldım. Ve yok böyle bir şey. Gerçekten yok böyle bir şey. İki kere denedim ve yüzde elliden daha fazla oranda saç dokulmemi önledi. Hem de bakım yapıyor yumuşacik oldu saçlarım.
Ama saç dökülmesinde yapılacaklar listesinde 1.siramda Kemik iliği maskesi var.
2.isirgan otu demlemek ve banyoda saça dökmek.
3. Çok fazla kimyasalı olmayan şampuana e vitamini katmak.
Genetigimde kellik var. Onun için neredeyse saç ektirmek hariç her şeyi yaptım ve bu üçü çok iyi geldi. Derseniz ki yapamam, hccare saç yağını almanızı oneririm.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| saç rengi: | koyu kestane |
| yaş: | 33 |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
160. Ara ara dökülürdü saçlarım. Ancak şimdi gebelikten ötürü doktorum previt positive diye bir takviye verdi içinde yok yok... Sanırım ondan olsa gerek, saçlarım eskisi kadar dökülmediği gibi, daha bi gürleşti ve güzelleşti. Emzirirken de kullanılıyormuş. Sigortanın ödediği, reçeteli bir şey değil, almadan önce mutlaka doktora danışmak lazım. Sakıncası yoksa ben hep kullanmak istiyorum çünkü
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | cool |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | kuru |