215.
çok karışık bir parfüm koleksiyonum var, hayatım boyunca hep 1 veya 2 parfüm kullanan insan olmak istedim fakat koku konusundaki maymun iştahım sağ olsun süreki farklı parfümler deneyip duruyorum. Bir gün işte bu dediğim kokuyu bulup koleksiyonumda sadece 2 parfüm bırakacağıma inanıyorum fakat dekant parfüm aldıkça daha güzel parfümlerle tanışıp onlar da minik boy da olsa benimle olsunlar istiyorum. çok uzattım, sağ baştan başlıyorum.
kalıcılığı bende iyi olan parfümlerim:
- armani si (eski sevgilim gibi artık, yeri ayrı fakat kullanamıyorum. şişenin dibinde çok az kaldı, onu da adada açıp kokluyorum.)
- viktor&rolf flowerbomb (bunu sadece özel gecelerde çok az sıkıyorum, ona rağmen çok uzun süre kalıyor, o yüzden asla bitmiyor.)
- bvlgari jasmin noir (müthiş bir akşam parfümü, hayatımda kokladığım en nahif gece parfümü olabilir.)
- ysl libre (çok klasik oldu, herkes libre kokuyor. O yüzden kenarda duruyor.)
- zara ebony wood (gerçekten güzel bir koku fakat bende baş ağrısı yapıyor, o sebeple kenarda duruyor.)
- armani si passione eclat (günlük kokum, ofiste de bunaltmıyor. hem 50, hem 30 ml boyu var.)
- xerjoff dama bianca (tam bir yaz kokusu, mutlulukla kullanıyorum.)
- penhaligon's solaris (hayatımda kokladığım en özel yaz parfümlerinden birisi, genelde açık renk kıyafet giydiğimde sıkmayı çok srviyorum.)
kalıcılığı az, edt/body mist olan parfümler:
- yves rocher naturelle (bana dg light blue'yu hatırlatan fiyatı da üzmeyen, büyük çanta kullandığımda yanımda gezdirdiğim sevimli parfümüm.)
- versace dylan turquoise (çok özelliksiz gelen ama dg light blue havasını yine hissettiren ve edt'ye göre tenimde kalıcı olan bir parfüm.)
- chloe lumineuse (bunu son sephora indiriminde yeni aldım, gerçekten prenses hissettiren bir koku, başka nasıl tarif edebileceğimi bilemedim ahahah)
- gisou saç parfümü (seviyorum ama saç parfümü olduğu için, hafif esintili havalarda bunun kokusunu saçlarımda hissetmek hoşuma gidiyor.)
- sol de janerio rio radiance (gerçekten çok sevdiğim bir body mist, plastik ambalaj olması yanında taşıma konusunda büyük kolaylık sağlıyor.)
- caudalie agne de vignes (gördüğü muamele miste eşit, birisi üflese uçuyor, o kadar az kalıcı bir parfüm.)
dekant koleksiyonum ise şu şekilde:
- memo marfa (seviyorum fakat beni biraz bayan bir parfüm, dekantı bitince yine dekantını alırım.)
- replica by the fireplace (elimdeki ağır parfümler bitince alınacaklar listemde)
- replica beach walk (muhtemelen tekrar almam)
- nişhane hundred silent ways (bana black opium vibe'ı verdi, böyle bir vibe istersem black opium alırım.)
- nişhane ani (gerçekten çok farklı, şahane bir parfüm, almayı çok istiyorum büyük boyunu ama maalesef fiyatlar...)
- byredo 1996 (ece sükan'ın parfümü idi, bana göre gerçekten ağır bir parfüm)
- tom ford soleil blanc (sdj rio radiance'a aşırı benziyormuş, rio radiance'tan devam)
- tom ford neroli portofino (ben gerçekten çok beğendim bunu, sanırım alacağım büyük boyunu)
- pdm valaya (evet çok güzel fakat bana biraz yapay geldi, o sebeple tekrar almam)
- estee lauder bronze goddess (çok klasik bu da, o sebeple tekrar almayacağım.)
- chloe nomade nuit d'Egypte (beğendiğim yeni bir chloe kokusu, chloe'ye göre baharatlı olan ama chloe dna'sından şaşmayan güzel bir parfüm. Elimde bir parfüm bitince alacağım bu arkadaşı.)