girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (44)
    • medya (0)

31. yani yüzbinlerce çeşit temizleyici varken bence gereksiz. her cilt tipine her bütçeye uygun ürün bulmak mümkün. anca duşta temizleyicisiz kaldığımda,dışarı falan çıkamayacaksam o an, karşımda rafta varsa falan temizlemek için kullanırım heralde.

6 aralık 2020 16:28

32. özellikle göz makyajımı çıkartmak için dalin kullanıyorum, diğer temizleyiciler hem temizlemiyor hem de ben uğraşırken iyice zarar veriyorum sonra kızarıp kuruyor gözlerim acıyor. yağ bazlı olanlar zaten görüşümü bulanıklaştırıyor ama dalinle biraz köpürtünce gözlerimi kızartmadan rahat rahat çıkartmış oluyorum. bazen yüzüm için de kullanıyorum gayet memnunum normal temizleyicilerden bir farkı yok bence. sonrasında güzelce nemlendirip yağladığımda bir problemle karşılaşmıyorum.

6 aralık 2020 21:15

33. Bu başlığa bir gün yazacağımı hiç düşünmezdim aslında ama ben de bu kervana katıldım.

Geçen kış kızımın (bebek) saçındaki konakları temizlemek için eczacı tavsiyesi ile mustela yenidoğanlar için köpük şampuanı almıştım. Mustela ürünlerinde paraben gibi koruyucular olmadığı için ürünlerin genelde 6 ay kullanım ömrü oluyor. Ürün o kadar bereketli ki, bu sürenin sonuna kadar şampuan olarak bitiremedik, ben de kızıma kullanmaya kıyamayınca ürünü yüzüm için kullanmaya karar verdim. İçeriğe baktığımda yüz için uygun olmayacak hiçbir şey göremiyorum, sülfat yerine çok nazik surfaktanlar kullanılmış. Üründe salisilik asit ve avokado ekstraktı var, ben ph değerini 5 olarak ölçtüm. Çok bereketli ve Köpük formunda çıktığı için cilt için de çok nazik bir ürün. Ph değerinin düşük olması da ciddi avantaj. 150 ml fiyatı 65-70 tl civarında. Ürün bereketli olduğu için ben fiyat/performans ürünü de olduğunu düşünüyorum. Asidik temizleyici arıyorsanız tavsiye ederim.

7 aralık 2020 10:15 7 aralık 2020 10:17

34. Benimdir. Çok ağır bir akne geçmişim oldu. Şu an yosunlu peeling yaptırıyorum. Çevrenizde decaar ürünleri kullanan varsa sivilce ve scar tedavisi için mutlaka gitmeli. Cilt doktorum bile önceki halimi ve sonraki halimi görünce gittiğim güzellik merkezini ve ne yaptığını sordu. Bunu başka bir başlıkta ve girdide anlatacağım. İlaç kullanmadan kistik çok büyük aknelerden kurtuldum. Benimki öyle toplu iğne büyüklüğünde ve bir tık daha büyük olanlarından falan değildi ben onlara akne demiyorum:d. Onun dışında bebeği olan arkadaşımın önerisiyle farmasinin bebek şampuanını aldım. İçinde parfüm olması beni rahatsız ediyor. Onun dışında paraban,sls,boya,sles,sulfat yok yüzümü yıkadıktan sonra SU BAZLI nemlendiriciyle nemlendiriyorum. Üstüne de SOLANTE ACNES güneş kremi sürüyorum. Cildi sivilceye azıcık bile yatkın birisiyseniz sakın la roche posay ve benzeri ürünlerin güneş kremlerini,yüz köpüklerini kullanmayın. Cildimde kullandıkça nasıl bir etkisi olduğunu güncelleyerek yazacağım. Şimdilik görüşmek üzere süslüler.

Girdiyi 13 şubatta yazmışım ve üzerinden baya geçti. Hiçbir sıkıntı ve kuruluk yaratmadı. Sivilce çıkartmadı. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Yıkadıktan sonra lütfen su bazlı nemlendirici sürün. Napıyorsanız yapın nemlendirici sürün yüzünüze yazık

13 şubat 2021 13:49 6 nisan 2021 13:00

35. yağlı ve normal ciltliler kullanmalı bence. benim kuru cildimi daha da kurutuyor. bu nedenle bi süre kullanmayı denedim ancak o kadar kuru cilde dayanamayıp bıraktım.

13 şubat 2021 19:58

36. iki yıldan fazla bir süredir kardeşimin tavsiyesiyle dalin kullanıyorum. Yalnız yıkama jeli niyetine değil makyaj çıkarmak için kullanıyorum. Makyaj temizleme ürünlerinin bıraktığı his hiç hoşuma gitmiyor bu yüzden dalin çok iyi geldi. Göz makyajını da harika çıkartıyor bence. Dalin kullandığım gün yüz temizleme jelimi kullanmıyorum. Diğer günlerde ise yüz temizleme jelimi kullanıyorum. Cildimde de herhangi bir sorun yaratmadı şimdiye kadar.

13 şubat 2021 22:27 13 şubat 2021 22:27

37. 15 yıldan uzun süredir çeşitli markaların bebek şampuanlarını yüz yıkama jeli olarak kullanıyorum. Kupkuru bir cildim olmasına rağmen hiçbir yan etkisini görmedim. Aksine hassas cildimi uygun fiyatlısından pahalısına ve hatta medikaline kadar her marka yüz temizleme ürünü tahriş ederken bebek şampuanında sorun yaşamıyorum.

Özellikle ilaçlı sivilce tedavisi olduğum zamanda doktor tavsiyesiyle aldığım la roche posey temizleme jeli yüzüme değdirdiğim an canımı yaktığı için bebek şampuanına dönmüştüm. Hatta o zaman her şey cildimi çok kuruttuğu için az miktarda hindistan cevizi yağıyla karıştırarak yıkıyordum yüzümü.

Kaldı ki göz doktorlarının alerjik durumlarda önerdiği çözüm de bebek şampuanı.

Özetle korkulacak bir tarafı yok çok çekiniyorsanız minik boy alıp deneyin en kötü ihtimalle sabun olarak kullanırsınız...

Yalnız yüzünüzü neyle yıkarsanız yıkayın ardından güzelce nemlendirin

14 şubat 2021 00:17

38. 5 yıl önce bu hatayı yapmıştım. Sebep ise bir arkadaşımın yüzünün bebek gibi ve parıl parıl olmasıydı. Benim yüzüm bu denemeden sonra bayağı kurumuştu. Bir daha da denemeyerek cilt bakımına merak saldım.

14 şubat 2021 11:23

39. cimriliğim tuttuğundan yüz yıkama jeli almak istemediğim için bebek sabunuyla olan versiyonunu yaptığım eylem. sanırım bu işlemi yaptıktan hemen sonra nemlendirici sürdüğüm ya da termal su sıktığım için bir yan etkisini görmedim.

14 şubat 2021 19:12

40. ben bu uygulamadaki morali anlamıyorum

hayır ne düşünüyosunuz bunu yaparken sadece soruyorum bi insan neden piyasada milyon tane yüz için tasarlanan ürün varken şampuan sürer yüzüne? bebek şampuanı diyince çok mu masum geliyo size ay içeriği pek temizdir bunun bebeklere sürüyoruz falan mı diyorsunuz?

arkadaşlar bebek şampuanlarının içeriğinin market şampuanlarından hiçbir farkı yok tek farkları gözü yakmayacak içerikler kullanmaları ve renksiz olmaları onun dışında aynı işte aç bak birçoğunda sles var siz marketten aldığınız elidoru yüzünüze mi sürüyosunuz ben anlamıyorum bu akım niye çıktı nasıl çıktı? phı cilde uygun değil ve yüz için inanılmaz derecede kurutucu sürfaktanlar içeriyor bu ürünler yağlı ciltlere bile önermem ne gerek var ya saçta test edilmiş ürünü alıp yüze sürmeye bi alerji yapsa sağlığınızdan olsanız şikayet ettiğinizde sizi bir yerlerine takan olmaz afedersiniz ama

rica ediyorum gidin celenesten beebeautyden diadermineden temizleyici alın cildinize göre 30 lira bile değil bunların fiyatı deli saçması şeyler yapmayın ya

14 şubat 2021 22:46 14 şubat 2021 22:48