• girdiler (136)
    • medya (4)

136. Bu sorunu cocuklugundan beri kronik olarak yasayan biri olarak Bir kac eklemem olacak trick olarak dusunebilirsiniz, ovunmeyeyim ama bu konuda altin degerinde bilgiler uzun gordugunuz icin bu yaziyi atlamayin boyle bir sorununuz varsa, yillarin deneyimi ve arastirmasidir , bununla birlikte bende frudiacilardanim, gercekten ise yarayan nadir urunlerden biridir. Herneyse Asil konuya gelelim. Isinize yarayacak o icerik ve bilgiler;

1- ure: heryerde ise yaradigi gibi dudakta da harikalar yaratiyor. %5-%10 arasi arada bir maske gibi surup bekletiyorum, urenin nem cekiciligi ve etkisi gecici degil gercekten arada bir yapmaniz yeterli oluyor. Vucut icinde siddetli tavsiyemdir, baska hic bir urun care olmadi bugune kadar. Yuz icin bende maalesef sivilce yapiyor yapmiyorsa cok ama cok sanslisiniz kirismazsiniz bile o derece. Lafi gecmisken tirnak kenarlari icinde bu icerik aklinizda olsun diye eklemek isterim ama uzatmiyorum konumuz dudaklar.

2-  evet asil konu ; glikolik asit, pha gibi exfoliasyonlar. Dusuk konsantrasyonlarda , ayrica bir Dudak peelingi almaniza hic gerek yok. Zaten bu tur bir toner kullaniyorsaniz yuzunuze surerken dudaklari da bununla silin uzerine ure maskesi ya da frudia gibi bir balm uygulayin. Ayni sekilde arada bir retinol uygulanabilir , dusuk dozda kullaniyorsaniz tabi ,  yuksek konsantrasyonlar ne dudak ne cevresi icin  uygun.  mesela goz alti icin kullandiginiz ince deriye uygun olan retinol goz kremleri. Retinol ayni zamanda genetik koyu dudaklari acmak icin kullaniliyor yabancilar tarafindan. Bu da bir diger bonus trick olsun.

3-yuzunuze surdugunuz nem icerikli toner ve urunleri dudakta da es gecmemeniz . Aktif icermiyorsa orayi atlamaya gerek yok, sonucta dudak da yuzun parcasi, heryere ayri krem olayina o kadar alismisiz ki, dudak atlanmali gibi bir algi var.  Ozellikle tonerler , hydration urunler. Kremleri kullanmayabilirsiniz.

4- hyaluronik serumunuz  ya da snail icerikli bir urunu peeling sonrasi surup  Uzerine nem kilitleyici olarak vazelin yada frudia gibi bir balm gecmek .hatta guclu nem cekici ure , beta glucan gibi icerikleride bu sekilde dudaga uyglulayin. Yurtdisinda kilitleyici olarak aquaphor cok kullaniliyor ama turkiyede yok , guvenilir bir saticiniz varsa bakabilirsiniz, onun disinda vazelin harikadir. Bu yontem nemi kilitler ,  ayni zamanda plump yani hafif dolgunlastirici bir etki gosterir hyaluronik asit kullaniyorsaniz ozellikle . Cunku Dudak kuruyken daha ince gorunur buzustugunden, nemli dudak her zaman daha dolgun gorunur ayni cildiniz gibi.

Ozetle siralamaniz su; dusuk konsantrasyonla peeling yaptiniz , yuzunuze surdugunuz nem verici tonigi dudaga da uyguladiniz , nem cekici bir icerik uyguladiniz ( hyaluronic, snail, ure, beta glucan, polyglutamic acid vs) en son balm / vazelin tarzi bir urunle kilitleyeceksiniz. Haftada bir iki retinol , ure maskesi de katarsaniz dudak kurulugunu asarsiniz ( vitamin degerleriniz onemli diger saglik sorunlarinizin olmadigini varsayarak konusuyorum tabi). Beslenme tavsiyesi vermeyecegim herkes cok su icmek gerektigini bilir ve soyler ama yapamaz zaten. Icten nem en onemlisi yinede belirtmeliyim, ozellikle vitaminler.

Bildigim , duydugum Isinize yarayabilecek diger icerikler:

lanolin ; gogus ucu kremleri bu sebeple lip balm olarak kullaniliyor zaten markalarda farkettiginden dudaga ozel urun cikardi.

Beeswax; yani balmumu. Bu bir sir degil binlerce yildir kullaniliyor zaten , cogu kozmetik urun iceriginde de mevcuttur ama bu bilgi deryasinda bazen unutup ve atliyoruz.

Nivea klasik mavi kavanoz: bunu da maske olarak kullanin, eski diye degersiz asla degildir markanin balmlarindan daha cok isinize yarar ve tahrisli alanlari yakmaz.

Yaniiiiiiii , nem  cekici her icerik bu konuda isinize yarayacaktir,onemli olan kilitlemek ve peeling'i asla  atlamamak ki derin nemlendirme olsun , bir de kliselere takilmayin.

2 saat önce

135. Frudia Blueberry Dudak Balmı Nemlendirici en iyi lip balmdır benim için. Kavanozda olanı daha iyi.

4 şubat 14:02

134. Ben terramicyn merhem sürüyorum, göz için olan

4 şubat 00:15

133. Nivea, blistex gibi en ucuzlardan başlayıp laneige, lanolips, caudalie, Burt's bees vb bir çok marka denedim. Beni durduran ve tekrar tekrar aldıran ürün sadece bioderma atoderm lip balm oldu.

3 şubat 14:51

132. Hep bir mucize ürün bekliyoruz her şeyi kökten çözecek ama işin sırrının devamlılıkta ve biraz ilgi alakada olduğunu düşünmüyoruz.

Dudak çatlamasının sebebi nem eksikliği ve/veya bariyer hasarıdır. Dudak yalama, mat dudak ürünleri  kullanma, diş macunları, peeling uygulamama veya çok sık peeling uygulama.. bunlarla dudak, yumuşaklığını kaybeder.

Aynı şekilde içeriden destek de önemli; yeterli su tüketmeme, b vitamini veya demir eksikliği, soğuk iklimde yaşamak, bunlar sadece birkaç sebep.

Tüm bunlara dikkat etmek önemli. Ara sıra zararsız peelingler yapın, ara sıra bal sürüp 10dk bekletip üzerine bol vazelin sürün. Ara ara kalın bir tabaka shea butter, ceramide, panthenol, petrolatum veya lanolin içeren parfümsüz herhangi bir balm sürüp uyuyun. Yukarıda yazdıklarıma da uymaya çalışırsanız ne sürerseniz sürün güzel görünecektir ve %99 olasılıkla kuruluk problemi çözülecektir.

3 şubat 05:10

131. Torriden solid in lip essence şimdiye kadar kullandıklarımın en iyisi. Hem besleyici hem oklusif içeriklere sahip olduğu için nem verm ve nemi hapsetme bir arada. Makyaj altında kullanılmaz yapısı lip oil gibi.

Karşılaştırma açısından diğer kullandıklarımdan hatırladıklarımı yazayım: nuxe reve de miel stick balm, yves rocher karite, blistex lip protector, Benton honest lip balm, bepanthol stick balm, envai çeşit burts and bees, decubal.

31 ocak 08:35 31 ocak 08:37

130. özellikle bu çetin kış günlerinde kurumaktan atacama çölüne dönmüş dudaklarıma derman bulabilmek için eczanenin yolunu tuttum. eczacının fiyatlıca bi french pharmacy ürünü kitlemesini beklerken şansım yaver gitmiş olmalı ki bu konuda deneyimli olanına rast geldim bana eczaneden hiçbir ürün satmadığı gibi bi de üstüne dudak bakım rutini tavsiyesi verdi. kendisinin önerisiyle ince tabaka hylauronic asit serumunun üzerine petrolatum(gizlinot: aquaphor, vaselin ) vb. occlusive krem uygulayınca gereken verimi aldım. uzun süre nemli ve beni kurumuş kısımları yemekten alıkoyan ipeksi dudaklara kavuşmuş bulunuyorum. bi deneyin denemekten zarar gelmez diyerek entryme son veriyorum. umarım sizin de benim gibi işinize yarar.

31 ocak 00:10 1 şubat 19:41

129. caudalie'nin stick formdaki lipbalmları. üstüne gerçekten tanımam. egzamaya alerjiye yatkın kuru bir cildim var.

içerikleri temiz mi bilmem bakmadım ama yves rocher hindistan cevizlisi ile nuxe reve de miel stick formu (kavanozdan ziyade) verim aldığım diğer ürünler oldu.

frudia mesela iyi nemlendirmekle birlikte irite ediyordu benim cildimi.

en çaresiz olduğum korkunç kuruluk dönemlerinde hindistan cevizi yağı veya shea yağı üstüne vazelin çare oldu bu arada.

27 ocak 23:54

128. frudia'cılar kervanına katılmaya geldim.

dudak balmı konusunda, dudağın üstünde kaldığı sürece dudağı yumuşatıp içeri asla nem veremeyen türlü muadilinin yanında frudia'nın blueberry balmı gerçekten efsane.

zaten sürekli dudakta kalmıyor, hızla emiliyor. dudak derinizde o nemi hissediyorsunuz, gerçek bir nemlendirici gibi çalışıyor. bu hissi bu kadar verebilen başka bir dudak ürünü görmedim. ciltle bütünleştiği için öyle elinizi atar atmaz silinip yeniden sürme ihtiyacı yaratmıyor mesela. ve de uzun süre soğuğa ya da rüzgara maruz kalınca oluşan çatlakları 2-3 kullanımda hallediyor.

25 ocak 01:11

127. İflah olmaz bir dudak koparma bağımlısı olarak Çöl gibi bir dudağa sahibim o yüzden denemedigim bir şey kalmadı çareyi Carmexte buldum

24 ocak 21:53