girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (228)
    • medya (27)

228. Bekara karı boşamak kolay hesabı olacak biraz, çünkü ne hayatımda biri var ne de evlilik planım ancak bir gün evlenirsem kesinlikle makyajımı kendim yapacağım. 2025 yılı Ekim ayında (yani belki çok sezonluk bir dönem değil ama, sezon dışı bir dönem de değil) tek başıma toplam 7 gün Danimarka ve İsveç'e tatile gittim. Danimarka ve İsveç; Avrupa'nın ve hatta dünyanın en pahalı ilk 10 ülkesi sıralamasina rahat girer. Uçak biletlerimi nispeten önceden aldım, 12.000 gibi bir şey tuttu. Oralarda gezerken har vurup harman savurmadim, her turist gibi, merak ettigim bazı özgün yemeklerlerden yedim, gezdim, alışveriş yaptım, konakladim vb. "Her şey dahil" tek kişi 45.000-tl tuttu 1 hafta tatil... Söyleyeceklerim bu kadar...

37 dk önce 34 dk önce

227. O sırada düğün salonunun hediye ettiği saç makyaj hizmetini kullanan ben. Çok abartılıyor bu evlilik işi ya. Atla deve değil yani. Azıcık oynayalım artı takı takılsın diye yaptık düğünü biz. Ben gelen takı kadar masraf yapacaksam ne anladım bu işten :) gerçekten hayatta herkesin öncelikleri o kadar farklı ki.

Ya hatta herkes pişman olursun dedi diye son dk dış çekim yaptırdık eşim saç traşı olmayı unutmuş fotoğraflar inanılmaz komik bu yüzden :d üstüne üstlük fotoğrafçıdan albümü (gizlinot: Şu kocaman kapaklı falan ne gereği varsa zaten ) almayı unuttuk 1 sene sonra falan hatırladık aman diyip almadık. Yani bilmiyorum bizim için düğün gelinlik cart curt çok önemsiz şeylerdi. Bence siz de çok takılmayın makyajınız hiç önemli değil sevdiğiniz insanla bir imza atıyorsunuz sadece bu. O paralarla deneyim satın alıp geleceğinize yatırım yapın bence tabi bu bencesi.

bugün 14:07

226. 2 sene önce kışın nişan yaptım, yazın da evlendim. şanslıydım ki benden önce bu evrelerden geçmiş arkadaşlarım vardı ve onların başından geçenler bana feyz oldu. arkadaşım mesela evde yaptığı nişanına kuaför ve makyöz tutmuştu ama fotoğrafçı yoktu. yaptırdığı saç ve makyaj anneanne, babaannelerin telefonundan çekilen fotoğraflarda görülebildi sadece (gizlinot: arkadaşları olarak biz hizmet ettiğimiz için fotoğraf çekemedik, erkek tarafından gelen gençler de lütfetmediler hiç.).

bunu gördükten sonra kendi nişanımda gidip dümdüz bir topuz yaptırdım, evde kendi makyajımı yaptım ve makyöz parasına fotoğrafçı tuttum(gizlinot: özellikle hiçbir şeye müdahale etmeden sessizce kendi işini yapacağından emin olduğum bir fotoğrafçıydı). ağustostaki düğün için mayıstan konuştum, sadece gelin saç+makyaj için 9k diyen, evime yakın bir yerle anlaştım. makyözleri eski mac çalışanı bir hanımdı ve hem ben, hem de annem çok memnun kaldık yaptığı işten.

başlıkta yazılan fiyatlara bakıp yine iyi halletmişiz dedim. 50k ne? hele eurolu fiyatlar falan... allah akıl fikir versin.

not. bir arkadaşım geçen sene düğün yapmayıp nikah + çekim yaptırdı. şehrin en ünlü gelin makyajcısına gidip saç+makyaj için 40k ödedi. yapılan iş, çekim fotoğraflarında o kadar öne çıkmadı ve bence yine boşa gitti o para. çırağanda evlenen sosyete gelini değilseniz aklınızı başınıza toplayın ve vermeyin şöyle paralar derim.

bugün 13:08

225. Sosyal medyada ünlü diye birilerine para yedirmek çok kolay olduğu için insanlar 2000 Euro da ister 100.000'de. Sorun isteyen de değil sorun verende.

Aylık kazancı 1.000.000 ve üzeri olan insanlar için verilebilir paralar, ama aylık kazancı o olmayan insanlar instagramda ben bu kişiye yaptırdım demek için sıraya girip bu paraları verdikçe, 1.000.000 da isterler. Bir aylık maaşını belki, düğün günümde Mua düğün mekanına geldi, iki saat uğraştı, ben bu kişiye yaptırdım demek için veriyor insanlar.

Şehrinizde varsa gidip mac'te yaptırın hem de ürün de almış olursunuz. İnsanlar da sizin üzerinizden dünyanın parasını kazanmaz.

bugün 10:13

224. Hiç unutmam birkaç sene önce yakın bir kızarkadaşımın düğünü için küçük bir ile gittik. iki kız ve bir gelin bir kuaförde hazırlandık. bizim saçımız yapıldı sadece, gelinin saçı ve makyajı. üçümüzün de saçı aynı şekilde yapıldı önce düz fön üstüne su dalgası maşa. geline ek olarak bir de duvak taktılar saç aksesuarı bile yoktu. kapıdan çıkarken damadın ödediği parayı duydum. "kızlar 300-tl gelin 13.000" yani çok geçirmiştim. aslında 300-tl'lik bir saç ve üstüne kötü bir makyaj iin 13.000-tl istemelerine. daha da garip olanı herkes buna okeydi düğün günü böyle masraflara insanlar okeyler. onlara göre gelinin hazırlanması 13.000-tl eder. işin özünde öyle bir şey yok hadi gelin diye ekstra ilgilendin, daha özendin falan 300-tl alma o saça 2000-tl al ben buna da bir şey demem ama 13.000 nedir ya?

ben de yakında evlenmeyi planlıyorum. kesinlikle sabah gidip gelin olduğumu söylemeden normal bir saç yaptırıcam, makyajımı da kendim yaparım.

bugün 10:07

223. üstteki süslünün 50 bin tlye haykırışını görünce yazmak istedim, marmara bölgesinde ufak bir ilçede yaza düğünü olacak arkadaşımın anlattığına göre 1750 euro fiyat verilmiş kendisine. 100'den açtı herkes ağzını dedi sadece gelin makyajı için

tanım, düğün günü gelinlerinin yüzlerini ve doğal güzelliklerini vurgulamak için yapılan özel bir makyaj

bugün 02:08

222. 40-50bin tl derkeeeen..... 30 yıllık profesör doktora 10-15bin tl ye muayene olabilirsiniz o da en pahalısı, size sağlık veriyorlar. Bunlar ne yapıyor, bir gece sonra yıkanacak makyaj. Kullanılan makyaj malzemelerini öne sürmeye gerek yok çünkü malzemeler tek sefere vurunca maliyeti 100-200 falandır en çok. Gidip Mac'ten ürün karşılığı yaptırmak ya da teknik öğrenip kendin yapmak en mantıklısı, o 40-50bin tl yi de balayında harcarsınız

dün 15:11

221. Bu aralar instagramda çok ünlü olan, daha hafif makyajları ile bilindik ayysmakeup'a, 2026 eylüldeki düğünüm için fiyat sordum, çok erken haziranda tekrar yazın dediler. fiyat vermeyi resmen reddediyolar, ve cidden çok rahatsız edici. Sanki hangi enflasyondan etkileniyor verdiğin hizmet. Sonrasında, bu fiyat vermeme tavrının düğün sektöründe genel bir tavır olduğunu öğrendim, o an çıkarıp para vermiyosan fiyatı da öğrenemiyorsun. hani parama kıyıp gene bu kadından randevu alabilirdim ki (2025 için 40-50bin liralar söyleniyor), bu tavırla maalesef mümkün değil. hazirana kadar senin lütfedip bana dönmeni bekleyeceğim sanki.

dün 11:50

220. abartılı ve simin gözümde canlandığı bir makyaj çeşididir.

26 şubat 2024 18:33

219. özellikle acayip koyu kendi cildine uymayan fondotenle falan yapılınca inanılmaz çirkin duran makyaj. lütfen abartıdan uzak durun kötü gözüküyor çünkü.

21 şubat 2024 20:45