içerik listesi

değerlendir
    • girdiler (18)
    • oylar (12)
    • medya (1)

18. my way intense olanın 15 ml bir deneme boyu geldi geçenlerde. my wayi daha önce denemiştim ama aklımda kalmamış.

öncelikle şişeye bi hava girsin diye sadece 2 sprey sıktım ve koku buram buram yayılıyor. ilk sıktığım anda da burnum bir parfüme benzetiyor ama tam çıkaramıyorum. o kadar kalıcı ve o kadar kuvvetli ki sürekli hissediyorum koktuğunu. ilk sıktığımda hoş ama kurudukça alt notalardan kaynaklı sanırım koku beni çok rahatsız ediyor. midemi bulandıran bir şey var. sanırım sümbülteber denen o çiçekten nefret ediyorum. eski bir koku gibi sanki sanki çok eski yıllardan günümüze gelmiş.

27 mart 10:01

17. sümbülteber, şeker ve meyve kokan, benzerine sık rastlanan, kötü diyemeyeceğim ama kesinlikle kullanamayacağım bir parfüm.

benim açımdan - benzerlik anlamında değil ama kullanım anlamında - la vie est belle ile aynı segmentte. çünkü ikisinde de şekerden nefes alamıyorum, ikisi de aslında güzel ama bana zerre kadar hitap etmiyor, ikisini de insanlar çılgınlar gibi kullanıyor, bu sebeple ikisine de herkesin beğeneceği risksiz parfümler muamelesi yapılıyor, ama ikisi de aslında gayet riskli.

risksiz parfüm var mı, o ayrı bir konu. sonuçta zevk meselesi. ben mesela chloe signature veya estee lauder modern muse risksiz derdim ama gül sevmeyen chloe'yi, beyaz çiçek sevmeyen modern muse'u sevmeyecektir. lanvin eclat d'arpege mesela herhangi bir çiçeğin baskın olmadığı bir çiçek parfümü ama onu bile sevmeyeni buldum. ama henüz estee lauder pleasures veya michael kors sexy amber sevmeyenini görmedim. henüz.

25 mart 12:49

16. Kalıcılığı ve yayılımı malesef pek iyi değil. Seviyorsanız zara sublime epoque deneyin, %90 benzer olduğunu söyleyebilirim. Bu parayı verdikten sonra intense versiyonunu almayı daha mantıklı buluyorum, performansı daha iyi. Vanilyası daha baskın normal edpye göre.

24 mart 09:46

15. Bahara ve çok sıcak olmayan yaz günlerine uygun bir parfüm. Sıradan denebilecek ancak gün için hoş kokmanızı sağlayacak bir koku. Refil avantajı olmasına katılıyorum günümüz türkiyesinde designer parfümü bir tık da olsa ucuz hale getiriyor. Şekerli olması benim için dezavantaj oldu ancak karşındakini bayacak kadar değil. Yayılım mesafesinin bir kol boyunu aştığını düşünmüyorum. Ancak tendeki kalıcılığı 6-7 saat kadar sürüyor.

24 mart 01:01

14. Beyaz tenliyim, bende kalıcılığı yüksek olan temiz çiçek kokulu bir parfüm. Ancak ayırt ediciliği yok. bulunmaz bir koku değil. Hediye etmek için risksiz bir koku. Sevmedim diyemez kimse ama aşık da olunmaz.

19 aralık 2021 21:41

13. Bence hafif ama etkileyici bir koku. başka bir kozmetik alışverişimde verilen testerı aylar sonra keşfedip aşık oldum ve hemen büyük boyunu sipariş ettim. Ofis çekmecemde baş köşede yerini aldı. Koklamaya doyamıyorum. :)

30 kasım 2021 13:59

12. Ürünün floral ferah kendine has bir kokusu var . Kalıcığı ise çok yüksek sabah üstüme 5 fıs sıktığımda akşam hala arkadaşlarım buram buram parfüm kokuyorsun diyorlar. Artık imza kokum oldu

11 mayıs 2021 16:25

11. Öncelikle parfümü güzel kılan ilk şey şişesi kesinlikle, armani bu işi biliyor. Kokuya gelirsek açılışı bergamot ve portakal çiçeği,orta notaları ise tüberöz ve hint yasemini. açılıştan itibaren orta notalar çok yoğun hissediliyor bunun yanında portakal çiçeğini de baskın. 15 dakika sonra yasemin portakal çiçeği kokteyli oluyor. Alt notaları sedir ağacı , misk ve vanilya. Genel olarak özel olmayan sıradan ama her yaşa hitap eden bir koku bence. Kalıcılık 4-5 saat yayılımı yüksek değil kalabalık ortamda rahatsız ettirmez. Ferah temiz ve çok risksiz bir koku. bence tam ilkbahara  yakışıyor bu parfüm.

Aylar sonra gelen edit: Erkek arkadaşım da bu kokuya bayılıyor kalıcılığına da 10 üzerinden 10 verebilirim bu kış aylarında. Sadece iki üç fıs yeterli oluyor.

4 nisan 2021 13:18 2 aralık 2021 00:29

10. notalarini duyunca heyecanlandim,denemeye gittim. Ama olmamış.bergamot ve portakal çiçeği olayını asla başaramamışlar. Özellikle fragrantica'da givenchy l'interdit'e benzediğini yazanlar vardı,benzerlik %35 diyebilirim. Givenchy belki daha yoğun ama asla baş ağrıtmiyor,durdukça müthiş kokular yayılıyor.bunda durdukça daha da acımsı bir hal alıyor koku.

11 ocak 2021 14:46 6 haziran 2022 13:55

9. Kokusu benim için çok sıradan, alışık olduğumuz bir koku. Lakin bu parfümün güzel özelliği refili ile birlikte gelmesi. Yani bir yeni pafüm yerine refik şişesini alıp doldurabiliyorsunuz. Refilini sevilde görünce şaşırdım çünkü kesin türkiyeye gelmez diyordum. 150 ml refil şişesi 90 ml normal şişe ile aynı fiyattı.

6 ekim 2020 22:05