güncel
    süslü
    # yüz
    • girdiler (54820)
    • medya (5028)

742. Bir önceki cilt bakım rutinimle ilgili yazımda (link: https://www.suslusozluk.com/süslü-sözlük-yazarlarının-cilt-bakım-rutinleri?i=1360821 burada) essencelerimden bahsetmemiştim uzun olur diye, fakat merak edildiği için onları da paylaşıyorum. Her gün gündüz ve gece dönüşümlü kullandığım asit içermeyen, çoğunlukla nemlendirme üzerine essence ve tonikler bunlar. Pamuk kullanmadan, direkt avucuma dökerek ya da sprey ile uyguluyorum cildimi temizledikten hemen sonra.

Marka pek önemli değil bu noktada, çok ucuz bir ürünü de aldığım oluyor, fakat sadece Kore markası tercih ediyorum essencelerde. Çünkü bu alanda gerçekten uzmanlaştıklarını düşünüyorum zira en ucuz ürünleri bile işini mutlaka yapıyor.

-Mario Badescu Facial Sprey ve -Witch Hazel -

Bu ikisini her yüz yıkama sonrası fıslatıyorum. Cadı fındığını kendim keşfettim eczaneden; doğal bir bitki özü, antiinflamatuar, antiseptik ve yatıştırıcı özelliklere sahip. Her duş sonrası vücuduma da sıkıyorum. Stoğum vardır her zaman.

-haruharu wonder Black Rice Hyaluronic Toner ve -Hada Labo Lotion no.1 Hylaronic Acid -

Duş sonrası kullanıyorum bunları dönüşümlü, cildim duşta yaptığım peelinglerden dolayı sıvı kaybedip yorulduğu için nem dengesini sağlıyorum.

-Orjena Rice Toner - Beyazlatıcı etkisi var mı bilmem ama cildimi rahatlatıyor, nemlendiriyor.

-Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - Güzel nemlendiriyor bu salyangoz mukuslu essence, aynısının krem versiyonu bu kadar iyi değil.

-Missha Time Revolution Artemisia Essence ve -Skin1004 Centella Probio-Cica Essence Toner

Bu ikisine ise diğerleri bitince başlayacağım, çok merak ediyorum.

ilgili medya:
    11 ocak 22:53

4. haftada 3 kere geceleri Intelligent Retinol Eye TR göz serumunu kullanıyorum bu yaz ilk defa gözüm cilt rengime göre 5-6 ton koyuydu. korkunc bir hiperpigmentasyon problemim vardı la roche posay in c vitaminli göz kremi ve bu serumla kurtardım. high end cilt ürünleri barındırır genelde olgun ciltler icin önerilse de piyasada en efektiv ürünler bunlardadır

11 ocak 06:44

741. Cilt bakım rutininde en güvendiğim isimlerden biri Nihal Kanık, yıllardır takip ederim ve tavsiyelerine güvenirim. O sebeple onun tavsiyelerinden yola çıkarak kendime bir rutin oluşturdum.

Haftada 3 akşam cildimi nemlendirme, besleme, 2 akşam reinol içerikli cilt yenileme rutini, 2 akşam ise cilt sorunuma yönelik rutinlerim var. Bu aşamada cildinizin ihtiyacına yönelik ürün tercihinde bulunabilirsiniz.

Benim nemlendirme rutinim şu şekilde:

Lancome nemlendirici tonik (güzel ürün ama vaov diyemem tekrar almayı düşünmüyorum), The ordinary multipeptit serum,

Nemlendirici / nemlendirici maske (Clinique smart serisini kullanıyorum)

Bu rutinin içine collagen ya da nemlendirici içerikli maskeler ekleyebilirsiniz ben de bazen ekliyorum.

Yenileme rutinim:

Bu rutinde ürün sayısını daha az tutmaya çalışıyorum ve nemlendirme rutininden sonraki güne denk getirmeye özen gösteriyorum.

The ordinary multipeptit serum

Darphin kapsül retinol

Ardından nemlendirici uygulayabilirsiniz ancak darphin çok yoğun ve nemli bir yapıya sahip olduğundan ben ihtiyaç duymuyorum. Bu rutinde retinolle anlaşan içerikleri bir araya getirmek çok önemli.

Sorun çözme rutinim:

Bu günlerde cilt sorunum ne ise daha çok ona yönelik ürün kullanıyorum.

The Ordinary salisilik asit

Nemlendirme

Benim için şu an bu şekilde ancak ihtiyacım azaldığında salisilik asit yerine niacinamide serum kullanıyorum

Sabah rutinim ise ikiye ayrılıyor:

Retinol sonrası günlerde nemlendirici tonik, darphin yenileyici serum, lancome renergie peptit krem, vich güneş kremi; diğer günlerde ise darphin serum yerine ordinary arbutin serum kullanıyorum.

Haftada bir ordinary salisilik asit içeren maske kullanıyorum. Bu ürünleri kullanırken en dikkat ettiğim şey ürünler arası bekleme süresi. 15 dakika kadar bekleyip o şekilde yeni ürüne geçiyorum. Biraz karışık görünse de sistemi oturtunca çok kolay işliyor. Mantık basit, daima nemlendir ve aktif içerikleri asla birlikte kullanma. Bazen yüzümüzü yıkamanın bile zor geldiği anlar oluyor yalan değil. O anlarda eğer güç bulabilirsem yüzümü yıkadıktan sonra tonikleyip yatıyorum. Ben ordinary glikolik asit kullanıyorum. Bu ruyinde yazdığım ürünlerin hepsinden çok memnunum.

11 ocak 02:54

3. Birçok ürününü kullanmış biri olarak birkaç ürününü sevdim diyebilirim ama genel olarak bilimsel kanıta dayalı ve kendi arge alt yapısıyla oluşturdukları formülleri ve etkileri fiyatları göz önüne alınırsa biraz şişirilmiş geliyor. Hiçbir ürününden wow bir etki almamakla birlikte internet sitesindeki yorumlarda hiç gerçekçi gelmiyor. Yeni çıkardıkları ürün satışa sunalı daha bir gün olmuş ürünün altında 200 küsür adet beş starlı yorumlar gerçekten uzak. Ne ara kullandında etkisini gördün ve oraya yazacak kadar ürün seni etkiledi ve motive etti.

10 ocak 12:02

5. Yorumlarına cok şaşırdığım benim çok severek kullandığım bir göz kremim.krem de denilmez aslında jel yapıda hafif bir ürün ama çok güzel nemlendiriyor cizgi görünümü de azaltıyor.ben sağlıkçıyım,kafam büyük bu yüzden maskeler yüzümde baskı oluşturuyor.1 saat sonra o cizgi gayet bariz olurken su an daha hafif bir cizgi oluşuyor sadece.sevdigim ve tekrar alacağım bir ürün yani.

8 ocak 13:22

2. Rosacea için biçilmiş kaftan. Karma bir cildim var. Kışın çok kururum, yazın sivilce çıkaracak kadar yağlı olabilir zaman zaman. Ve cildim atak geliştirdiği dönem kızarıklık, feci bir şişlik, kaşınma ve karıncalanma oluyordu. Bu kremi çok uzun süredir kullanıyorum ve senelerdir cildim atak geliştirmiyor arada ufak kızarıklıklar dışında. Yüze uygulandığında hafif bir batışma hissi oluyor. Pamuksu his bırakıyor ve sivilce yapmadan cildi neme doyuruyor. Bununla birlikte tto yüz temizleme jeli ve çay ağacı toniğini de kullanıyorum. Hepsinden memnunum. Gül hastalığı olan kişilerin mutlaka denemesi lazım. Lrp rosaliac ar intense de kullandım bir süre ama o krem bence atak dönemleri için muhteşem tamamen. Günlük nemlendirme için hem fazla pahalı hem de kıvamı müsait değil bence. Pamuksu bir nem değil de yağlı görünümlü bir nem veriyor çünkü. Sanki yağlı bir güneş kremi sürmüş görünümü veriyor. Atak sorunum olsa hala onu da kullanırdım ancak şimdilik tto dermodicos plustan çook memnunum. Öyledir ki bir daha gül hastalığım için hiç doktora gitmedim.

Bir de şunu söylemek istiyorum, allah aşkına bu kremin ambalajını değişsinler. Çok adi bir ambalajı var. Bir tanesi kenarından kırılmıştı sıkarken, bir tanesinin de ağız kısmı kapağı çevirirken koptu. Ambalajının plastiği aşırı adi.

6 ocak 19:49 6 ocak 19:50

740. Bir markayı sevince benim abartış jsjsjs. Bu iki markaya yaklaşık bir senedir takığım, ikisi de her ürünü güzel olan markalardan; Skin1004 ve haruharu Wonder. Bir zamanlar Beauty of Joseon’a da böyle takmıştım, o, bu ikisinden sonra üçüncü olabilir.

Skin1004’un TkMaxx’ten makyaj temizleme yağını aldım ilk, çokk hoşuma gitti, bir anda temizledi her şeyi. Diğer ürünlerini alma isteği uyandırdı.

haruharu wonder ile tanışmam ise Çisem Çakır sayesinde oldu (thank youu), yaklaşık 2 sene önce önerdiği güneş kremini (Black Rice Pure Mineral Relief) almıştım ve bayılmıştım. Daha sonra toniği ve makyaj temizleme yağı derken niyet ettim her ürününü sırasıyla denemeye, lol. Çok ama çok başarılı hepsi de.

Göz kremi ve yüz temizleme köpüğünü her iki rutinde de kullanıyorum, diğerlerini gece ve gündüz olacak şekilde ayrı ayrı. Bir de c vitamini ve bazı essencelerim var yüzüme fıslattığım her yıkama sonrası. Resimdeki her üründen çok çok memnunum, bittikçe alabileceğim ürünler hepsi de.

Ben burada (İskoçya), bunları YesStyle sitesinden alıyorum. Hong Kong’tan geliyorlar, maximum 4 hafta sürüyor, sepete attığınızda her bir ürünün ne zaman gönderilebileceği yazıyor. Hepsinin orijinalliği de garanti.

Gündüz;

-Yüz temizleme köpüğü,

-Göz kremi,

Probio-Cica Intensive Ampoule 50ml

Probio-Cica Enrich Cream 50ml

Özetle her iki markayı da çok seviyorum, buradaki tüm ürünlere kefilim, yaş 37, cildim karma jajsjs.

ilgili medya:
    5 ocak 20:49 5 ocak 21:04

21. Bu başlıktakileri okumayı çok seviyorum ama ne yaziyim diye düşünüyorum. Çünkü bazı ürünlerimi uzun süredir kullanıyorum ve klasikleşti, makyajda yeni ürünleri de denemeyi seven biriyim normalde ama bazıları değişmiyor.Yaşlanıyorum galiba :'))

Karışık gideceğim.

Allık olarak;

Flormar baked toz allik no:40 (çok tatlı bir pembe, az pigmentli. İstediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Kimisi bunu sevmiyor ama ben seviyorum, daha kontrollü gidiyor makyaj)

Clinique black honey allık.

Nyx buttermelt no:02 (en açık tonu, bebek pembesi. 08 de kullandım ama çok pigmentli olduğu için pek rahat kullanamadım. Rengi güzel olsa da. Bunu daha rahat kullanıyorum.)

Pastel krem allık no:41 (yine bebek pembesi yine ben... kaç kez bitirip aldim....)

Nyx fat cheeks no:02 fig fizz ( çok tatlı bir gül kurusu. İş yerinde genelde makyaj yaptığım için pratik bir ürün. Hiç sevmem diye aldım ama çok sevdim :D)

Ruj:

Clinique black honey ruj ve dudak yağı

Emily 227 dudak kalemi

Maybelline superstay crayon ink no:20 (her girdimde bahsettiğim rujum ama maalesef artık üretilmiyor. Son iki yedeğimi kullanıyorum)

Oje:

Flormar 352 blackstar red (bordo) (yıllarımın favorisi)

Flormar 397 rose coral (şeffaf pembe, jel oje gibi görünüyor)

Flormar 048 fiery red (tam kırmızı. Soğuk alttonlu.

Pastel no:10 yine tam kırmızı

Pastel Nude serisi Beige rengi(yine çok güzel bir yarı şeffaf oje. Bir diğer yılların favorisi.genelde elim bu yıl Flormar 397 ye gitti ama bunun yeri de ayrı)

Topcoat: golden rose gel top coat. Yastık izini kesinlikle engelliyor. Uclarından bir iki gün sonra çıkıyor ama yastık izi olmaması benim için en önemlisi. Çünkü genelde akşam yatmadan önce oje sürebiliyorum.

Tırnak bakım yağı: Flormar limon yağı özlü olan (çok güzel kokuyor) ve Yves rocher tırnak bakım yağı

Kaş ürünleri:

Lykd ve maybelline micro asansörlü kaş kalemi (dönüşümlü olarak kullandığım demirbaş ürünler)

Maybelline superlock şeffaf kaş jeli (yine demirbaşım , bittikçe alıyorum)

Rimel:

Bu yıl uzun süre maybelline lash sensational kullandım ama artık pek favorim değil, kirpiklerimi biraz sürerken sertleştirdiğini hissettim. Eskiden öyle değildi sanki ya da ben farketmedim.

Favorim Sky High (Mürdüm rengi. Bordo kalemle kullanirsam rengi belli oluyor, Siyah eyeliner kullandığımda da siyah gibi duruyor. çok renkli değil ama formülünü daha çok sevdim diğerine göre ve siyah olanından bir tane aldım. Artık onunla devam etmek istiyorum ama merakima yenik düşüp bir de yeni body maskara aldım ama açmadım ikisini de önce lash bitsin öyle.

Göz kalemi/eyeliner:

Beaulis eyeliner (lila olan)

Maybelline hyper precise eyeliner (ikisini dönüşümlü olarak kullanıyorum.)

Maybelline asansörlü siyah göz kalemi (daha çok göz içine çekmek için, bazen de hafif smokey eyeliner yapmak için kullanıyorum)(lens kullanan birisi olarak lense bulaşmıyor, bu çok önemli. Bu tarz bir arayışınız varsa bilginiz olsun.)

Pudra:

Beaulis pembe pudra ve Lykd pembe pudra. İkisini de dönüşümlü olarak alıyorum. Gündelik olarak hep kullanıyorum ve hit the pan yapıyorum :) mutlaka makyaj çantamda oluyor.

Huda cherry blossom. Özel gün makyajlarımda kullanmayı seviyorum. Gündelik olarak kullanmak benim için zor. Loose olanını almıştım. Pressed olanlar çantaya atmak için daha pratik.

Fondoten:

Revolution conceal and define fondoten no:F6

Çok severek kullanıyorum. Genelde özel gün Fondotenim.

Sevmeyerek aldığım ama sonradan sevdiğim maybelline fit me bb krem.( yapısı çok sıvı ve çok kapatıcı olmadığı için sevmemiştim. Bitiriyim diye her gün kullanırken sanırım alıştım ve sevdim. )Yine de number one değil ama günlük olarak hafif ve güzel. Genel goruntuyu toparlıyor ve incecik. O bitince Pure beauty bb krem kullanacağım. Paketini açmadım bayatlamasın diye. Pure beauty yi daha çok seviyorum, daha önce de cc olanı kullanmistim. Bb yi de severim diye düşünüyorum.

Kapatıcı:

Maybelline Age rewind artık klasiğim. Fakat geçen indirimlerde aldığım Revolution conceal and define concealerımı kullanacağım elimdeki bitince. İkisini de çok seviyorum. Yine dönüşümlü kullandığım ürünlerden.

Ek olarak;

Duş jeli: Palmolive aroma terapi. mavi renkte olan, anladınız siz onu :) deniz kokusunu çok seviyorum. Bu da yıllarımın favorisi.

Şampuan olarak da;

Hask keratin serisi (dünyanın en güzel kokan sampuani. Bubblegum kokusu gibi. Ve ne zaman kullansam saçımı hiç üzmez.

Loreal elseve Mucizevi yag serisi ve glycolic serisi. Özellikle elseve in duş sonrası saç açma spreylerini çok seviyorum.

Son ekleme:

Pantene saç kremi (tok kıvamlı olmasını, ferah ve temiz meyvemsi kokusunu çok seviyorum.

Bee beauty wonderfood sac maskesi (muzlu) kokusunu çok seviyorum. Ve performansı da çok güzel.

Batiste kuru şampuan(indirimlerde stok yapıyorum, hayat kurtarıcım)

Genel itibariyle benim bu şekilde. Buraya kadar geldiyseniz çok teşekkür ederim.  <3

Dipnot: daha sonradan diğer ürünler aklıma geldiği için tekrar ekledim. Düzenlemeler ondan :)

3 ocak 21:18 4 ocak 10:12

1. Ukte sahibi: (yazar: iremolabilirim)

Hassas karma ciltler için mükemmel bir kil maskesidir! Rozalı ciltlere de uygundur. (gizlinot: Kendi cildim rozalı)

Ben şahsen bayılarak kullanıyorum. Ergenliğimden başlayarak hayatım boyunca birçok kil maskesi kullandım ve bence bu açık ara en iyisi. :)

Aynı anda hem gözeneklerinizi temizliyor hem de cildinizi sakinleştiriyor,kızarıklık varsa yatıştırıyor... Mükemmel bir şey. Sebum çekim gücü de gayet iyi, Cildi çöle de çevirmiyor.

İlgilenenler için, içeriği de tertemizdir. :)

1 ocak 15:10

20. kapatıcı ten ürünü: missha glow layering fit cushion

yaz boyunca yağlı cilt için olan güneş kremlerimin üzerine, t bölgesine ve göz çevresine kullandım. bu kombinasyonla 1 tane bile yeni güneş lekem olmadı <3

güneş kremi: Isntree - Hyaluronic Acid Watery Sun Gel

normalde demodicosis problemim olduğu için son 1 yıldır tamamen kimyasal filtreli güneş kremlerinden uzak duruyordum ancak bu krem şa-ha-ne!

parfüm: chanel no.5 eau premiere

29 yaşındayım, iyi giyindiğim günlerde her yere yakışan bir parfüm olarak tercih ettim

vücut bakım: village 11 factory aha %12 losyon + nivea q10 vücut kremi ve sütü

bacaklarımı tereyağı gibi pürüzsüz yapan kombinasyon <3 aha'i haftada 3 kez sürdüm bu arada, asit oranı yüksek çünkü

cilt bakımı serum:

- the ordinary soothing barrier support serum

bu serum sayesinde cilt bariyerim hiç olmadığı şekilde güçlendi, asit ve retinali tolere edebilir hale geldi.

- geek and gorgeous peptide serum

yurtdışına gittiğimde aldığım 1 şişe bitti; türkiyeye gelir gelmez 2. şişeyi de sipariş ettim. medik8'e muadil olarak gösteriliyor; medik8'ten 2 şişe bitirmiştim ve her gün kullanınca cildi irrite edebiliyor; g&g'de bu sorunu yaşamadım.

31 aralık 2025 11:29