bu yaz için oluşturduğum rutin aşağıdaki gibi. benim gibi yağlı ciltler özellikle ilgilenecektir.
1. Adım: yağ bazlı temizleme
(gbkz: missha super off cleansing oil black head off)
Sadece akşamları kullanıyorum. Fiyatı çok gibi görünüyor ama aşırı bereketli bir ürün, hele de sabah akşam kullanmadığınız zaman. Eğer yağlı ciltliyseniz çok severek kullanacağınız, makyajı waterproof olsa da harika söken bir temizleme yağı. Su ile karıştırıldığında köpürerek normal bir temizleyiciye de dönüyor.
2. Adım: su bazlı temizleme
(gbkz: cosrx low ph good morning gel)
sabahları kullanıyorum. bebeğim benim. yağlı cilt dostu.
(gbkz: by wishtrend acid duo 2% mild gel cleanser)
akşamları kullanıyorum. yaz dolayısıyla güçlü asitler kullanmadığım için, en azından temizleyicimde bulunsun dedim. köpürtüp yüzüme sürdükten sonra 1-2 dk bekletip o arada dişlerimi fırçalıyorum. o lha ve pha'e kıyamam çünkü. (gizlinot: swh) yeni başladım ama güzel bir ürün, yazları alıp kullanırım. kışları ağır asitler kullandığım için yukarıda bahsettiğim cosrx'e dönerim komple.
3. adım: tonik/esans
(gbkz: avene thermal spring water)
(gbkz: isntree hyaluronic acid toner plus)
Cildimi yıkadıktan sonra önce avene'in termal suyundan 3 fıs sıkıyorum. biraz bekleyip üstüne isntree'nin toniğini kullanıyorum. tonik dediğime bakmayın, kıvamı esans gibi. o yüzden tonik ve esans adımını birleştirdim. içeriği çok güzel bir ürün. yağlı ciltlerin de neme ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım, aşırı nem veren serum veya kremler hoşuma gitmiyor, nem işini bu adımda halledince mutlu oluyorum. bu ürün de bebeğim oldu, bittikçe alırım.
4. adım: serum
(gbkz: seohwabi whitening c+ ampoule)
akşamları kullanıyorum. %3 niacinamide ve %0.04 adenozin içeriyor. içerikte su yerine aloe vera suyu tercih edilmiş. adında c+ olunca c vitamini varmış gibi bir beklenti yaratıyor ama içerik listesinde göremedim ben. ürün 50 ml ve fiyatına göre baya uygun. limonian'da satılıyor ve instagramda bazı hesaplar %20 indirim kodu veriyor, bu kodla alındığında inanılmaz uyguna geliyor, şu an için keşfedilmemiş bir güzellik. güzel bir aydınlık veriyor.
(gbkz: manyo factory bifida complex ampoule)
gündüzleri kullanıyorum. fermente içerikler içeren ve sürüldüğü anda cildi ışıl ışıl yapan bir ürün. kalp kalp.
5. adım: göz kremi
(gbkz: rootree mobitherapy age defy eye cream)
benim yağlı cildim olduğu için aslında göz kremi sürmesem de eksikliğini hissetmiyorum ama artık yaşım itibariyle sürmem lazım olduğu için almıştım. güzel bir ürün ama göz çevremde çok bir sorun olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum.
buraya yazmadığım, ama arada bir cildim ihtiyaç duydukça kullandığım ürünler de var, onlardan da kısa bahsedeyim.
(gbkz: innisfree super volcanic pore clay mask): güzel ürün fakat hassas ciltlilerin veya kuru / karma ciltlilerin daha çok seveceğini düşünüyorum. hiç kurutmadan temizliyor. Ben ki (gbkz: aztec indian healing clay)'i sirkeyle cildime sürüp zerre irrite olmamış kayış gibi bir cilde sahibim.(gizlinot: swh) sanki benim için fazla nazik kaldı. tabi ki kullanıp bitireceğim ama.
(gbkz: Petitfee B-Glucan Powder Wash): Toz yüz temizleyici. asit kullanmamaya çalıştığım için arada bunu kullanıyorum akşamları. nazikçe temizleyip pürüzsüz yapıyor.
edit: arkadaşlar ruşur taşı ile alakalı (link: https://www.youtube.com/watch?v=fHU-w8wdI14 şu) videoyu izlemeden almayın, vallahi ben mühürlü aldım ve cildimde olumlu etkilerini gördüm ama insan vücuda aldığı zararlı maddelerin etkisini göremeyebilir. şu an biraz soğudum, elimdekileri bitirdikten sonra tekrar almayacağım sanırım.
(gbkz: sefidab (ruşur taşı)): ciddi efsane. sözlükte başlığını okuyup keşfetmiştim aldım ve cidden memnun kaldım. hem uygun fiyatlı hem de etkisini hemen görebiliyor insan.
25 temmuz 2020 14:38
29 temmuz 2020 18:13