• girdiler (738)
    • medya (24)

651. burdakileri okudukça gerçekten hiçbir şey yapmadığımı fark ettim.

sabah akşam bioderma sensibio ve yüz temizleme fırçası ile yıkıyorum. akşamları la roche posay cicaplast baume b5 sürüyorum son 1 aydır, sabahları da bepanhtol. haftada 2 kere peeling yapıyorum. ayda 1 kere falan da nemlendirici kağıt maske ki olmazsa olmaz değil.

24 haziran 2020 12:14

652. yeni başladığım cilt bakım rutinimle karşınızdayım süslüler <3 öncelikle cilt tipim kışın normal yazın karmaya dönüyor. birkaç sivilce lekesi ve dönem dönem çıkan uç vermeyen sivilceler dışında pek bir cilt problemim yok. kendime yaz için oluşturduğum cilt bakımı rutini ise şöyle:

sabah: dışarı çıkmayacaksam hiçbir şey. dışarı çıkacaksam uriage'ın oil free olan güneş kremini sürüp çıkıyorum.

gece: bioderma sensibio foaming jel ile yıkıyorum. sonra da aloe vera jeli ile nemlendiriyorum. nemlendirmesi yaz için bana yetiyor, bir sıkıntı yaşamadım. normal ciltliler deneyebilir. ve cildimin duruma bağlı olarak madecassol krem sürüyorum sivilce lekelerimin üstüne.

sivilce lekelerini yok etmek ve aydınlık duru bir cilt için tavsiyesi olanları mesaj kutuma bekliyorum.

24 haziran 2020 18:00

653. pandemi döneminde cildim çok kötü oldu, hiç çıkarmadığım kadar sivilce çıkardım. bu nedenle önceden sadece su kullanarak yaptığım cilt bakımıma yeni ürünler eklemem gerekti. cildim yağlı ve sivilceye meyilli.

yüzüm için;

- her sabah lrp effaclar jel ile yüzümü yıkıyorum ve lrp effaclar duo nemlendiriciyle nemlendiriyorum.

- makyajımın altına lrp anthelios invisible fluid spf 50 sürüyorum güneşten korunmak için, makyaj yapmasam bile illa ki bunu sürüyorum.

- her akşam eve gelir gelmez effaclar jel ile yüzümü yıkıyorum ve lrp effaclar tonik ile siliyorum. bunu rutin hale getirdim.

lrp ürünleri daha önce de doktorum tarafından önerildiği için kullanıyorum. cildim gerçekten düzeldi.

- estee lauder advanced night repair onarıcı gece serumu aldım deneme boy, henüz kullanmadım, denilen kadar var mı merakla bekliyorum.

vücudum için;

- hacışakir veya dalan zeytinyağlı sabun kullanıyorum. haftada iki kez vücuduma kese yapıyorum, kese sırasında yves rocher'nin kayısı çekirdeği tozlu nemlendirici arındırıcı vücut peelingini kullanıyorum, yine ayaklarıma da yves rocher'nin doğal ponza taşlı yenileyici ayak peelingini uyguluyorum ve ponza taşıyla da üzerinden geçiyorum.

- haftada bir kez ayaklarıma yves rocher’nin onarıcı ve yumuşatıcı ayak balsamını sürüyorum.

- evden çıkmadan açık yerlerime 30 faktörlü bronzlaştırıcı güneş kremi sürüyorum.

açık ayakkabı giyiyorum ve çatlak ve kuru topuklara tahammülüm yok. Yves Rocher'nin ayak ürünleri bana hediye gelmişti, o yüzden onları kullanıyorum. ama onarıcı ve yumuşatıcı ayak balsamı gerçekten çok güzel, akşamdan sürüyorum sabaha yumuşacık ayaklar, tavsiye ederim.

böyle yazınca çok şey yapıyormuşum gibi duruyor ama 30 yaşıma geldiğim için metabolizmam yavaşladı ve vücudumun yenilenmesini ürünlerle desteklemem lazım.

Edit:imla

25 haziran 2020 15:57 15 temmuz 2020 14:01

654. Eskiden bir sürü ürün kullanırdım. Tabi bazılarınınkinin yanında az bile kalır. Peeling, jel, temizleme köpüğü, maske hiç birinide üşenmez yapardım. Fakat cildimde çok fazla akne oldu. Bu ürünler yaptı kesinlikle diyemem, çünkü verdikleri temizlik ve yumuşaklık hisse çok güzeldi. Tabi akneler sivilceler derken mecburen cildiyeye gittim ve cilt bakımını neredeyse bitirdim. Bitirdim derken gratiste satılan kil katı sabunuyla yüzümde 2 dakika bekletiyorum banyo yaparken, siyah noktalarım olduğunda sadece burnumun üstüne peeling yapıyorum. Ama genellik evde yapılan, doğal maskeleri yapmak daha kolay ve güzel oluyor. Hem içeriğini biliyorsun hemde fiyat olarak ekstra para vermiyorsun. Eğer benim gibi minimal bu bakım rutininiz olmasını istiyorsanız; %100 bir gül suyu, kil sabun, kil (maske için) ve siyah noktalarınız içinde gratislerde satılan cettua clean&simple burun bandı (kömürlü olan ve 1 saat kadar bekletin daha iyi sonuç veriyor) almanız kesinlikle yeterli gelecektir. Boşu boşuna sırf markası için paranızı boş şeylere yatırmayın.

26 haziran 2020 03:17

655. bu yaz için oluşturduğum rutin aşağıdaki gibi. benim gibi yağlı ciltler özellikle ilgilenecektir.

1. Adım: yağ bazlı temizleme

(gbkz: missha super off cleansing oil black head off)

Sadece akşamları kullanıyorum. Fiyatı çok gibi görünüyor ama aşırı bereketli bir ürün, hele de sabah akşam kullanmadığınız zaman. Eğer yağlı ciltliyseniz çok severek kullanacağınız, makyajı waterproof olsa da harika söken bir temizleme yağı. Su ile karıştırıldığında köpürerek normal bir temizleyiciye de dönüyor.

2. Adım: su bazlı temizleme

(gbkz: cosrx low ph good morning gel)

sabahları kullanıyorum. bebeğim benim. yağlı cilt dostu.

(gbkz: by wishtrend acid duo 2% mild gel cleanser)

akşamları kullanıyorum. yaz dolayısıyla güçlü asitler kullanmadığım için, en azından temizleyicimde bulunsun dedim. köpürtüp yüzüme sürdükten sonra 1-2 dk bekletip o arada dişlerimi fırçalıyorum. o lha ve pha'e kıyamam çünkü. (gizlinot: swh) yeni başladım ama güzel bir ürün, yazları alıp kullanırım. kışları ağır asitler kullandığım için yukarıda bahsettiğim cosrx'e dönerim komple.

3. adım: tonik/esans

(gbkz: avene thermal spring water)

(gbkz: isntree hyaluronic acid toner plus)

Cildimi yıkadıktan sonra önce avene'in termal suyundan 3 fıs sıkıyorum. biraz bekleyip üstüne isntree'nin toniğini kullanıyorum. tonik dediğime bakmayın, kıvamı esans gibi. o yüzden tonik ve esans adımını birleştirdim. içeriği çok güzel bir ürün. yağlı ciltlerin de neme ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım, aşırı nem veren serum veya kremler hoşuma gitmiyor, nem işini bu adımda halledince mutlu oluyorum. bu ürün de bebeğim oldu, bittikçe alırım.

4. adım: serum

(gbkz: seohwabi whitening c+ ampoule)

akşamları kullanıyorum. %3 niacinamide ve %0.04 adenozin içeriyor. içerikte su yerine aloe vera suyu tercih edilmiş. adında c+ olunca c vitamini varmış gibi bir beklenti yaratıyor ama içerik listesinde göremedim ben. ürün 50 ml ve fiyatına göre baya uygun. limonian'da satılıyor ve instagramda bazı hesaplar %20 indirim kodu veriyor, bu kodla alındığında inanılmaz uyguna geliyor, şu an için keşfedilmemiş bir güzellik. güzel bir aydınlık veriyor.

(gbkz: manyo factory bifida complex ampoule)

gündüzleri kullanıyorum. fermente içerikler içeren ve sürüldüğü anda cildi ışıl ışıl yapan bir ürün. kalp kalp.

5. adım: göz kremi

(gbkz: rootree mobitherapy age defy eye cream)

benim yağlı cildim olduğu için aslında göz kremi sürmesem de eksikliğini hissetmiyorum ama artık yaşım itibariyle sürmem lazım olduğu için almıştım. güzel bir ürün ama göz çevremde çok bir sorun olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum.

buraya yazmadığım, ama arada bir cildim ihtiyaç duydukça kullandığım ürünler de var, onlardan da kısa bahsedeyim.

(gbkz: innisfree super volcanic pore clay mask): güzel ürün fakat hassas ciltlilerin veya kuru / karma ciltlilerin daha çok seveceğini düşünüyorum. hiç kurutmadan temizliyor. Ben ki (gbkz: aztec indian healing clay)'i sirkeyle cildime sürüp zerre irrite olmamış kayış gibi bir cilde sahibim.(gizlinot: swh) sanki benim için fazla nazik kaldı. tabi ki kullanıp bitireceğim ama.

(gbkz: Petitfee B-Glucan Powder Wash): Toz yüz temizleyici. asit kullanmamaya çalıştığım için arada bunu kullanıyorum akşamları. nazikçe temizleyip pürüzsüz yapıyor.

edit: arkadaşlar ruşur taşı ile alakalı (link: https://www.youtube.com/watch?v=fHU-w8wdI14 şu) videoyu izlemeden almayın, vallahi ben mühürlü aldım ve cildimde olumlu etkilerini gördüm ama insan vücuda aldığı zararlı maddelerin etkisini göremeyebilir. şu an biraz soğudum, elimdekileri bitirdikten sonra tekrar almayacağım sanırım.

(gbkz: sefidab (ruşur taşı)): ciddi efsane. sözlükte başlığını okuyup keşfetmiştim aldım ve cidden memnun kaldım. hem uygun fiyatlı hem de etkisini hemen görebiliyor insan.

25 temmuz 2020 14:38 29 temmuz 2020 18:13

656. T bölgem normal ,yanaklarım kuru.dönemsel kistik aknelerim oluyor.Cildimde sivilce lekeleri var.Bu rutin ile amacım sivilceleri kolay geçmesini sağlamak ki kistik sivilcelerim kolay geçiyor .Lekeler daha çabuk iyileşiyor ama c vitaminini dengesiz kullandıgim icin tam etkisinden emin olamadım ancak lekelerimde hafifleme var tamamen geçmeleri zaman alacak.Cildim neme doyuyor.Fakat ciltteki puturler ve siyah noktalar için aha bha eklemem lazım onu nasıl yaparım bilmiyorum henüz.

Sabah:

1.Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser

2.Klairs - Supple Preparation Facial Unscented Toner

3.I'm From - Mugwort Essence

4.Rovectin - Aqua Activating Serum

5.Rovectin - Clean LHA Blemish Ampoule(bölgesel uyguluyorum)

6.Jumiso - Have a Good Cream Snail & Centella

2.Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser

3.Klairs - Supple Preparation Facial Unscented Toner

4.I'm From - Mugwort Essence

4.By Wishtrend - Pure Vitamin C21.5% Advanced Serum

5.Rovectin - Clean LHA Blemish Ampoule(bölgesel uyguluyorum)

6.By Wishtrend - Vitamin 75 Maximizing Cream

7.Klairs - Fundamental Nourishing Eye Butter

Maske:

Shangpree - Pore Tightening Mask

Skinfood black sugar strawberry mask wash off

11 ekim 2020 02:33 11 ekim 2020 02:38

657. Karma ciltliyim ve sabah cilt bakım rutinim;

- purito defense barrier ph cleanser (düşük phlı ve sülfatsız) ile yüzümü yıkıyorum

-babor thermal essence water’ı pamukla uyguluyorum

-serum olarak ise gün aşırı iunik propolis serum ya da annamarie börlind hyaluron shake kullanıyorum

-göz altlarım ekstra kuru olduğu içim apot.care phyto peptidr göz kremini uyguluyorum

-nemlendirici olarak ise ren vitamineral günlük nemlendiricisini kullanıyorum, bu üründen gerçekten çok memnun kaldım.

11 ekim 2020 12:46

658. 18 yaşındayım, karma ve sivilceye meyilli bir cildim var.

Sabah: Soğuk su ile yüzümü yıkıyorum, Ziaja acai berry antioksidan toniğimi sıkıyorum tüm yüzüme, göz çevreme Neutrogena hydra boost gel cream'ı sürüyorum, hala ıslak olan yüzüme Diadermine c vitamini boosterını sürüyorum, Simple su bazlı nemlendirici ardından Radix dry touch spf50 pa++++'yı sürerek bitiriyorum.

Gece: Simple nemlendirici temizleme yağı ile tüm güneş kremini akıtıyorum ardından yüzümü Celenes'in cloudberryli yüz temizleme jeli ile temizliyorum, Ziaja manuka tree toniği sıkıyorum cildime, daha sonra haftanın 3 günü exfoliye ediyorum Doa kozmetik bha %2 tonik ve &7.5 aha'lı exfoliant serumu ile (farklı günlerde kullanıyorum). Ardından Niacinamide %5 zinc %1 serumumu sürüyorum. Ekfsoliye etmediğim günlerde acnelyse 0.025'i kullanıyorum, sonra Simple su bazlı nemlendirici ve bitiyor. Eğer cildim biraz kuru hissederse bade naturel kuşburnu tohumu yağı sürüyorum ve gua sha ile cildime masaj yapıyorum.

4 kasım 2020 21:17

659. 22 yaşındayım, cildim karma-yağlı özellikle ağız çevremde çok kuruluk yaşıyorum. Çok büyük bir akne sorunum yok ama zaman zaman ataklar yaşıyorum hepsi bir anda çıkıyor ve iz bırakıyor.

Sabah: sabah için çok bi rutinim yok açıkçası suyla yüzümü yıkama ve nemlendirme sadece. Eğer dışarı çıkacaksam güneş kremi de ekleniyor. Güneş kremim dermaction by watsons water drop spf50. Hafif yapılı çabuk emilen güzel bir güneş kremi.

Akşam: işte akşam kendimi asıl şımarttığım zaman dilimi.

-eğer makyaj yapmış ya da güneş kremi kullanmışsan clinique take the day off balm ile ilk temizliğimi yapıyorum. Dünyanın en iyi balm temizleyicisi. İnanılmaz kolay arınıyor ciltten, yağlı his 0.

-daha sonra cildimin durumuna göre by wishtrend acid duo ya da neutrogena hydro boost temizleme jeli ile ikinci temizlememi yapıyorum.

-eğer asit ya da akne izleri için retinol kullanmayacaksam snp preptronic toniği elimle uyguluyorum. Bu bebeği 2 haftadır kullanıyorum 6 farklı peptit, 5 farklı hyalüronik asit formu içeriyor ve dev gibi bir şişesi var. Cildim gözüme çok daha sağlıklı geliyor.

- daha sonra revolution skincare %10 niacinamide ile devam ediyorum.

-nemlendirici olaraksa ceravenin şu dev kavanozdaki nemlendiricisine bayılıyorum. Cildim yağlı olsa da yoğun kremler olmadan yapamıyorum. İçine de iki damla the ordinary squalane yağından damlatıyorum. Pamuk gibi yapıyor cildimi.

-çok düzenli olmasa da genellikle haftada 1-2 kere pütürler için azelaik asit kremi kullanıyorum. Kullandığım krem azelderm. %20 azelaik asit içeriyor. araştırdığımda çok fazla kızarma ve yanma sorunu yaşayan olduğunu gördüm ama bende hiç biri olmadı. Yine de dikkatli olmakta yarar var.

-eğer retinol kullanacaksam differin kullanıyorum. bundan önce tretin denemiştim ama cildimi gerçekten aşırı kurutmuştu. Açıkçası differinden de pek bir fayda göremedim. İleride tretine dönebilirim.

-eğer azelaik asit ya da differin kullanacaksam cildimi sadece hydro boostla yıkayıp ıslakken nemlendiricimi uyguluyorum. 5-10 dakika sonra da hangisini kullancaksam onu. Böylece cildimin kurumasının büyük ölçüde önüne geçiyorum. Tişikkürler dr. Dray.

4 kasım 2020 22:14

660. 19 yaşındayım son 1 senedir stres kaynaklı ciddi ağrılı sivilcelerim var, cildim kızarık, sivilceye meyilli t bölgem yağlı ve yanaklarım kuru. Son zamanlarda yaptığım (yalnızca akşam yatmadan önce) ve faydasını gördüğüm mini cilt bakımı şöyle,

duşun sonunda buharla zaten yumuşamış yüzümü migrostan aldığım yüz temizleme cihazına sıktığım simple water boost micellar yüz temizleme jeliyle yıkıyorum

ardından yanaklarıma garnier kayısılı peeling, burnuma ve alnıma himalaya yağ dengeleyici scrub uyguluyorum

loreal 'in değerli çiçekler toniğini uyguladıktan sonra herbaderm leke karşıtı serumu elimde ısıtıp bastır çek yöntemiyle sürüyorum.

eğer haftalık cilt bakımımı yapıyorsam yüz temizleme yaptıktan burun bandı yapıştırıyorum, peelingden sonra simple nemlendirici maske uyguluyorum.

karışık gibi dursa da günlük 15 dakikamı almıyor,haftalık bakımsa 40 dakika civarında oluyor maskelerden sonra.

5 kasım 2020 17:16