281.
-20 ile yoluma devam ettiğim, ara ara sıkıldığım, şimdi vermezsen daha da veremezsin dediğim, özellikle son 5 kilonun inatla gitmediği bir yol benimkisi.
162 boyunda, 85 kiloydum. Bu kiloya birkaç yılda çıktım, özellikle üniversite döneminde. Mezun olunca artık zamanım yok bahanem kalmadı. Direkt spor salonuna yazıldım ve diyete başladım. 6 ayda 15 kilo verdim ve durma noktasına geldim. Haftanın 5 günü spor ve diyet ise if.
Sonra uzun bir süre ara verdim, çünkü 1 gram bile gitmemesi sinirimi bozdu, olmuyor moduna geçtim. Bu sürede yediklerime dikkat ettim ama spor yapmadım. Kilom aynı kaldı.
Karantina bittikten sonra Haziran'ın başında yürüyüşe başladım. Aynı zamanda if devam ediyordu. Sadece akşam yemeklerini normal sebze yiyordum. Bunu salataya çevirdim. Ton balıklı salata, yeşil mercimekli salata, nohutlu salata, ızgara tavuklu salata. Bu sayede 1.5 ayda 5 kilo daha verdim.
Şimdi yine 65te takılı kaldım. Yine değişiklik yaparak 60a inmeyi hedefliyorum.
Spor yaptığım için hem salonda hem de karantina zamanı evde(Leslie), ayrıca yürüyüş ve pilates yaptığım için şu anki kilomdan biraz daha az ve sıkı gözüküyorum. O yüzden 60a gelmek ilk hedefim. Devamına sonra bakıcam.
282.
Son 1 yılda yaklaşık 5 kg aldım. Beden kitle indeksim normal sınırlarda (23) ama kıyafetlerim eskisi kadar rahat olmuyor ve kilo aldığımdan beri daha çok kistik akne ve regl gecikmesi sorunları yaşıyorum. O yüzden yarın itibariyle aldığım 5 kiloyu geri verme çabasına giriyorum, haydi bakalım.
9 Ağustos 2020 65 kg
Güncellemek nasip olur umarım, go girl!
283.
Son 2 aya kadar başaramayacağımı düşündüğüm eylem. (gizlinot: Pkos sorunum var.) 2 ay önce diyete başladım. İf yaptım, ekmek, şeker ve paketli gıdaları tüketmeyi bıraktım ki tam bir şeker bağımlısıydım. En az iki litre su içtim. Diyete başladıktan 8 gün sonra tartıldım ve 2 kilo verdiğimi görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum. Bu beni motive etti ve beslenme rutinime yürüyüş ve çeşitli egzersizler ekledim. 2 ay içinde 9 kilo verdim bu şekilde. 2 ay öncesinde 16 kilo fazlam vardı oysa. Şuan ideal kiloma 6 kilo kaldı sadece. Onları da vereceğim en kısa zamanda.
Ben şunu anladım ; kilo vermek aslında düşündüğümüz, korktuğumuz kadar zor değil. Gözümüzde büyütmemek ve yapacağımıza inanmak lazımmış. Önemli olan başlamak, devamı hızla geliyor.
284.
177 boy ve 77kg ile artık atılmam gerektiğine ikna olduğum serüven.
Her seferinde 65e hatta 60a düşebildiğim için gereksiz bir özgüvenle yediğim günlere sinir oluyorum şimdi.
Nereden başlamam, ne yapmam lazım hiç bilmiyorum. Çok az su içtiğinin farkında olduğum ve en kolayı olduğu için suyu düzenleyerek başlayacağım. Ve tabii ki hareket edeceğim.
Ama ne yemem/yememem lazım, ne kadar yemem lazım? Kafam çok karışık ve çok mutsuzum.
285.
O kadar imkansızdı ki benim için ama artık başardım. çok yavaş verdim 8 ayda 10 kilo verebildim ama verdim. Şimdi kilomu korumak daha zoruma gidiyor yalnız..
9 ağustos 2020 21:42
9 ağustos 2020 22:03
286.
ağustos ayında ameliyat olunca uzun süre yemek yiyemeyeceksin 10 kilo kadar al diyen doktorumun tavsiyesind uyup kilo aldım. ağustos ayındayız ve pandemi süreci bitene kadar ameliyat olamayacağımı öğrendim :)
zaten bu kilolu halimden rahatsız olup nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde 5 kilo vermiştim. ama bütün gün evde ağzım hiç durmadığı için diğer 5 kiloyu veremiyorum.
buraya yazayım da bir adım olsun. 9 ağustos pazar 59 kg. umarım eylülün sonuna kadar kiloları yürüyüş ve sağlıklı beslenme (üşenmezsem bir de spor djdjdjdjdh) ile veririm. hadi bakalım.
287.
Akşam 8den sonra yemek yemiyorum, rafine şekeri bırakma noktasında azalttım ve günde min 20 dk egzersiz yapıyorum. Bugün itibariyle kafamdaki ideal kiloya ulaşmış durumdayım. Umarım sizlere de faydası olur. (gizlinot: 🌿)
Dipnot. 3 haftada 3 kg verdim.
288.
3 hafta önce 62.7 kiloydum bügün ise 58.6 kilo çıktım tartıda. ilk 10 gün düşük karbonhidrat beslenip saatlerine aşırı özen göstermeden yaklaşık olarak 16/8 aralıklı oruç yaptım, son 20 gün ise ketojenik beslenmeye başladım ve yine aralıklı oruca devam ettim, hala ediyorum. bir süre daha ketojenik beslenmeye devam etmek istiyorum, ketozise girip girmediğimi net olarak bilemiyorum ama vücudumdan son 2 gündür falan aldığım sinyallere göre girmiş olma ihtimalim var ya da az kaldı girmeme. ilk 20 gün diyetisyen yardımıyla yaptım dün ise kendim devam etmeye başladım. bence nasıl beslenerek diyet yaparsanız yapın şu çok önemli bir nokta: yiyeceklerini önceden planlamak. mesela dün yiyeceklerimi önceki gece kesin olarak olmasa da ana hatlarını belirledim, o yüzden kaçamak yapmadım ya da ne yiyeceğim korkusu sarıp yememem gereken şeylere saldırmadım. zamanınız varsa mesela 3 günlük hatta haftalık bir plan bile hazırlayabilirsiniz. tam anlamıyla uymasanız da en azından fikir olur.
289.
Yeme takıntılarım yüzünden istemeden yaptığım olay. Hiçbir zaman pek yemeğe düşkün bir insan olmadım ama normal şekilde de yerdim ta ki takıntılar başlayana kadar.Bu takıntılar son altı ayda başladı, çoğu gıdayı yemeyi reddeder hale geldim. Nedenim kilo vermeyi istemem değildi, sağlıklı beslenmeye geçmek amacıyla başladım. Başta şekeri hayatımdan çıkardım, bu kısım çok iyiydi herkes yapmalı. Ama sonra araştırdıkça bir sürü gıdaya sağlıksız diyen bir kitle ile tanıştım. Süt ve süt ürünleri zararlı diye gördüm onları da yememeye başladım. Gluten zararlı diye okudum onu hayatımdan çıkarmam gerektiğine inandım ekmeği hayatımdan çıkardım. Yağları zararlı diye gördüm ve yemekleri yağsız yemeye başladım. Meyve zararlı diye okudum onu bile çıkardım ki meyveyi çok çok severim. Yani yediğim tek şey haşlanmış yumurta, sebze yemeği, salata ve etti. Bir de if besleniyordum düşünün yani. Boyum 160, altı ay önce 53 kiloydum. S beden giyiyordum tam oluyordu. Ve o kilomu çok seviyordum, Bu süreçte ise 7-8 kilo verdim ve 45.5 civarına düştüm. Artık XS giyiyorum, tüm kıyafetlerim bol geliyor. Hele pantolonlar daha fena başkasının pantolonunu giymişim gibi... ve en kötüsü inanılmaz halsizleştim, hiçbir şeye enerji bulamaz oldum. Bunun sağlıksız olduğunu sonradan anladım Ne kadar abarttığım ve takıntılı davrandığımı anlamamıştım bile. Şimdilerde Şekeri tüketmemeye devam edip diğer her şeyi tekrardan yemeye başladım. Kilo almayı hedefliyorum
Ben kilo verme amaçlı yapmadım ama eğer kilo vermeyi istiyorsanız bunu sağlıklı beslenme ile yapın bir diyetisyene görünün. Uzun vadede sağlıklı kilo vermeyi hedefleyin.
290.
İnsanın özgüvenini arttıran olay. 25 haziranda Aralıklı oruca başladım. (gizlinot: Pkos, troid sorunum var, umutsuz başladım aslında.)şeker, paketli gıda ekmek tüketmedim bu süreçte. Yediğim diğer besinlerin de porsiyonlarını azalttım. Beslenmenin yanına yürüyüş ve egzersizler ekleyerek 14. Kilomu verdim dün.(gizlinot: 62 kilo) Vermek istediğim 5-6 kilo daha var ama şu halim o kadar özgüvenimi artırıyor ki. Keşke daha önce verseydim diyorum. Evet kolay değil kilo vermek, emek istiyor ama sonuç için değer.